.
Renungan
“If today were the last day of my life, would I want to do what I’m about to do today?”


Thursday, July 7, 2016

Perbezaan TAHU dan SEDAR



Bila seseorang TAHU ttg satu perkara, tak semestinya beliau akan amal. Sebaliknya bila seseorang SEDAR ttg satu perkara, pasti beliau akan amal. Macam langit dgn bumi!

Sebagai contoh, ramai orang TAHU 'Building Trust and Relationship' (BTAR) itu penting utk capai hasil yg diingini, tetapi sudahnya hal ini hanya merupakan sekadar teori dlm hidup mereka.

Sebaliknya jika mereka SEDAR peri pentingnya BTAR ini dlm menghasilkan hasil yg diingini, pasti mereka punya kekuatan utk amal BTAR ini.

Sudahnya, mengapa ada yg sekadar TAHU dan ada yg benar2 SEDAR walau mereka terima info yg sama?

Ini semua bergantung kpd cara pandang masing2 ttg info yg diterima. Manakala cara pandang itu pula kuat dipengaruhi oleh latar belakang masing2. (Even yg baca artikel ini pun punya cara pandang yg berbeza!)

Itulah, saya lihat dlm prog BB ini ramai yg TAHU bahawa BB ini baik utk hidup mereka namun soalnya berapa ramai yg SEDAR prog BB ini baik utk hidup mereka?

Tak payah pening2 kepala. Jika hasil mereka baik selps pulang dr prog BB, itu tanda mereka SEDAR. Jika hasilnya sama atau makin teruk, sah itu tanda mereka sekadar TAHU BB itu baik.
Mudahkan?

Jadi apa yg perlu kita lakukan jika kita berhasrat utk berhijrah dari sekadar TAHU kepada benar2 SEDAR? Jawapannya ialah rajin2lah semak cara pandang diri kita sendiri ttg perkara itu hingga timbul cara pandang baru yg membuatkan kita mulai SEDAR ttg perkara itu!

Mungkin ada yg ingin bertanya mengapa kita perlu PRIHATIN (CARE) dgn hal2 ini? Senang saja. Jawapannya ialah sebab hidup kita atas dunia ini sementara dan kian lama kian singkat bukan makin panjang!

Saya SEDAR cara pandang orang ttg BB itu pelbagai dan semuanya dipengaruhi oleh latar belakang masing2. Saya juga SEDAR saya tak mampu utk ubah cara pandang mereka sebab itu semua PILIHAN diri masing2. Ini semua di luar kawalan saya.

As for me,saya SEDAR saya perlu tumpu kpd apa yg ada dlm kawalan saya iaitu saya akan terus beri yg terbaik bila bawa prog BB ini utk org2 di luar sana kerana Dia sebgai tanda syukur saya pd Dia! Kenapa? Sebab saya SEDAR prog BB ini sgt baik utk hidup saya sendiri.

Saya SEDAR jika inilah rupa pegangan saya, dgn izin Tuhan hati saya tak mungkin akan serabut!

I rest my case :)

WHY & HOW Revisited


Sebelum ini, ada dinyatakan di dalam Program Better.Brighter itu bahawa …


“Ramai orang tidak berubah bukan kerana mereka tidak mahu berubah, tetapi mereka tidak nampak keperluan mengapa (WHY) perlu berubah dan tidak tahu bagaimana (HOW) berubah.”

Entah kenapa, lately ini, kata-kata di atas sangat dekat dengan saya terutamanya semasa saya sedang mencari jawapan tentang mengapa ada yang berubah dan ada yang tidak berubah walaupun mereka menerima maklumat yang sama.

Kenapa begitu?

Setiap orang itu punya cara pandang berbeza bila bersemuka dengan satu idea yang sama. Bila berbeza cara pandang, ianya akan memberi WHY yang berbeza dalam menggunapakai idea itu untuk berubah. Yang jelas, ada WHY yang kuat dan ada WHY yang lemah.

Saya mula mengkaji isu ini dengan melihat contoh-contoh orang yang mampu berubah. Satu perkara yang tidak dapat saya sangkal ialah mereka-mereka yang berubah ini punya WHY untuk berubah yang sangat kuat berbanding mereka yang tidak berubah.

Bukan itu sahaja, saya lihat mereka yang mampu berubah ini selalunya punya WHY untuk berubah yang sangat peribadi sifatnya. Kenapa saya kata begitu? Sebab WHY mereka berubah tidak mungkin boleh dijadikan WHY orang lain untuk berubah.

Tegasnya, untuk berubah, WHY itu mesti punya sifat yang sangat peribadi dan kuat kesannya kepada diri sendiri hingga tidak senang duduk kita dibuatnya sehingga tercapai hajat tersebut.

Tidak keterlaluan saya kata katakan, dalam melaksana perubahan, terlebih dahulu, kita perlu kenalpasti WHY yang sangat peribadi dan kuat kesannya kepada diri sendiri sebelum mengenalpasti HOW untuk laksana perubahan agar kita tidak buang masa!

Bukan itu sahaja, WHY sebegini diperlukan agar kita punya 'stamina' untuk berdepan dengan sebarang cabaran yang ditemui dalam usaha untuk mencapai hajat yang dikehendaki.

Apa pun …

Why yang Kuat + How yang Mantap = Perubahan Terhebat!

Satu persoalan. Sehingga kini bila kita ingin melakukan satu perubahan, adakah kita hanya memberi penekanan kepada soal HOW sahaja tanpa menitik-beratkan soal WHY? Atau kita langsung tidak menitik-beratkan kedua-dua soal WHY dan HOW ini???

Ringkasnya, bila bercakap soal WHY dan HOW ini, kita boleh ringkaskan cerita ini seperti rajah terlampir.

Jelas dari rajah ini, seorang pemimpin punya WHY dan HOW yang sangat tinggi. Bagaimana untuk garap WHY dan HOW yang tinggi ini di dalam diri? Untuk itu, saya teringat kaedah yang dikongsi oleh Ian dan Anthony dalam program F.E.D. tempohari.

Akhir kata, adakah WHY anda cukup kuat hingga mampu laksana apa sahaja HOW anda? Moga kita mampu berubah. Aamiin!

Packaging Expertise & Center of Excellence


Semasa Program BB berlangsung terutamanya di sessi Packaging Expertise (PE) dan Center of Excellence (COE), dilihat participants rata2 menyetujui apa yg disyorkan itu bakal memudahkan tugas masing2 serta mampu menyumbang ke arah pencapaian matlamat bersama TNB.


Namun, saya concern adakah mereka mampu amal (terutamanya PE dan COE) dalam kerja mereka?

Jika tidak mampu, saya wonder apakah masalah/cabaran utk amalkan ini semua?

Saya wonder pernahkah mereka mulakan langkah pertama dgn bincang sama2 dlm pasukan sendiri bgmn nak gunapakai PE dan COE ini dlm kerja mereka?

Bukankah mereka telah sedar cara PE dan COE ini bakal buat kerja mereka seronok dan jauh dari stress yg negatif?

Adakah pemimpin2 di kalangan mereka sedar inilah pendekatan (seperti yg mereka katakan dlm BB) bakal memudahkan mereka memimpin secara berkesan?

Adakah WHY dan HOW mereka bg laksana PE dan COE mereka cukup kuat dan mantap?

Adakah mereka tidak rasa rugi jika ini semua tidak diamalkan dlm mencapai matlamat yg ditetapkan?

Bukan apa, masa di tangan mereka itu bukankah sementara dan makin lama makin pendek. Masih ingatkah mereka ttg hakikat ini?

Tetapi yg paling dikhuatiri, mungkinkah mereka tidak serius utk amal ini semua kerana ilmu ini mereka dpt secara percuma lalu mengambil mudah cerita dlm BB ini dan sudahnya tidak wujud 'Pengharapan dan Keinginan Membara' (PKM) dlm diri mereka utk guna idea BB ini dlm kerja mereka?

Saya harap saya silap!


Better Brighter Together!

Tuesday, July 5, 2016

Pandang Kerja sebagai Bisnes.



Bolehkah kita lihat kerja kita bersama TNB sebagai satu bisnes? Jika boleh, bagaimanakah cara paling mudah untuk kita melaksanakannya?

Secara individu, mudah kita melihat kerja kita sebagai satu bisnes bilamana kita mampu bina produk atau perkhidmatan yang boleh kita tawarkan kepada pelanggan kita. Produk atau perkhidmatan ini merupakan apa saja ilmu, kemahiran ataupun pengalaman di dalam skop kerja kita yang boleh kita ‘bungkus’ (package) lalu ditawarkan kepada pelanggan. Lagi tinggi nilai produk atau perkhidmatan ini di mata pelanggan, lagi mahal harga produk atau perkhidmatan kita itu.

Sebagai contoh, jika kerja kita terlibat dalam mengurus projek talian atas, soalnya mampukah kita ‘membungkus’ segala ilmu, kemahiran dan pengalaman dalam mengurus projek itu menjadi satu perkhidmatan pengurusan perlaksanaan projek talian atas? Semestinya perkhidmatan sebegini boleh kita tawarkan satu dunia! (Dalam bahasa program Better.Brighter, usaha ini dinamakan ‘Packaging Expertise’)

Manakala bagi membina mentaliti bisnes dalam satu kumpulan (unit, jabatan atau anak syarikat), apa kata kita urus kumpulan kita bukan sebagai satu ‘functional job’ tetapi urus kumpulan kita sebagai satu entiti unit bisnes. Secara simboliknya, jika kita datang dari unit Pengurusan Projek Talian Atas, apa kata selepas ini, unit kita dikenali sebagai ‘Pengurusan Projek Talian Atas Sdn Bhd’?

Semestinya satu entiti ‘Sdn Bhd’ akan mencari jalan untuk memberi perkhidmatan terbaik kepada pelanggannya agar mendapat untung berganda dengan melaksana perkhidmatan mereka secara paling produktif dan kos efektif. Bila ini terlaksana, bukankah entiti ‘Sdn Bhd’ bakal membuka lagi ruang dan peluang untuk mengembangkan bisnesnya baik di dalam mahupun di luar Negara? (Dalam bahasa program Better.Brighter, usaha ini dinamakan ‘Center of Excellence’)

Bisnes perlu dipandang mudah. Jika bisnes dipandang susah, pasti awal-awal lagi bisnes kita punya masalah. Soalnya, bagaimana untuk membantu memandang bisnes itu mudah? Untuk membantu hal ini, kita perlukan satu pendekatan atau alat. Untuk itu, disyorkan kita gunakan satu pendekatan atau alat yang diberi nama ‘Business Model Canvas’. Dengan alat ini, mudah kita melihat bisnes dan yang pentingnya tidak ada perkara penting dalam bisnes itu kita terlepas pandang.

Diyakini, dngan bermindset sebegini, mudah untuk kita seronok dalam tugas dan terasa apa yang kita lalui dalam tugas itu ibarat kita dalam satu pengembaraan. Bukankah ini yang sangat kita mahukan dalam tugas kita?

Diyakini juga, pendekatan di atas memudahkan kita punya mindset bisnes, baik secara individu mahupun secara berkumpulan. Bukankah ini semua penting agar mampu kita sebagai anggota kerja TNB membantu mencapai DDRC?


Better.Brighter Together!

Promise Yourself



To be so strong that nothing
can disturb your peace of mind.
To talk health, happiness, and prosperity
to every person you meet.

To make all your friends feel
that there is something in them
To look at the sunny side of everything
and make your optimism come true.

To think only the best, to work only for the best,
and to expect only the best.
To be just as enthusiastic about the success of others
as you are about your own.

To forget the mistakes of the past
and press on to the greater achievements of the future.
To wear a cheerful countenance at all times
and give every living creature you meet a smile.

To give so much time to the improvement of yourself
that you have no time to criticize others.
To be too large for worry, too noble for anger, too strong for fear,
and too happy to permit the presence of trouble.

To think well of yourself and to proclaim this fact to the world,
not in loud words but great deeds.
To live in faith that the whole world is on your side
so long as you are true to the best that is in you.”

Asam Garam Kehidupan



Kadangkala dalam hidup ini, kelihatan masalah datang bertimpa-timpa dalam hidup kita. Sebagai manusia, sudah pasti kita menjadi tertekan. Tekanan yang dihadapi itu pula terasa macam tak tertanggung oleh diri sendiri. Tanpa disedari, kita mula bertanya kepada diri sendiri mengapa (why) ini terjadi dan bagaimana (how) untuk mengatasinya. Jika kita tidak kuat, silap hari bulan, macam-macam perkara negatif yang kita lakukan lalu membawa kerugian kepada diri sendiri.

Satu syor, jika ini yang sedang kita hadapi, apa kata mari kita tanganinya dari sudut pandang berikut.

Beritahu diri sendiri bahawa semestinya ada satu rahsia atau kebaikan yang Tuhan ingin tunjukkan kepada kita mengapa (why) masalah ini berlaku kepada kita. Hanyanya jawapan mengapa (why) ini berlaku kepada kita tidak dapat kita ketahui sekarang tetapi jawapannya akan kita ketahui di satu masa akan datang.


Beritahu juga diri bahawa masalah ini sebenarnya satu ‘game’ yang mesti kita menangi. Bina mindset ‘I play to win!’ Bila kita punya mindset sebegini, dalam banyak hal, kita akan bertindak agresif untuk mencari jalan bagaimana (how) menanganinya. Kita juga akan lebih positif, senang bersabar dan tidak cepat melatah. Ini juga sebenarnya peluang untuk bina sifat yakin pada Tuhan kerana kita tahu janji Tuhan iaitu bila kita beri yang terbaik maka kita akan terima yang terbaik dariNya.


Moga hidup kita Better.Brighter!

Life After 55


Life can begin at 55, it is all in your hands! Many people feel unhappy, health-wise and security-wise, after 60 years of age, owing to the diminishing importance given to them and their opinions. But, it need not be so, if only we understand the basic principles of life and follow them scrupulously.

Here are ten mantras to age gracefully and make life after retirement pleasant.

1. *Never say I am aged'*

There are three ages, chronological, biological, and psychological. The first is calculated based on our date of birth; the second is determined by the health conditions; the third is how old we feel we are.

While we don't have control over the first, we can take care of our health with good diet, exercise and a cheerful attitude. A positive attitude and optimistic thinking can reverse the third age.

2. *Health is wealth:*

If you really love your kith and kin, taking care of your health should be your priority.

Thus, you will not be a burden to them. Have an annual health check-up and take the prescribed medicines regularly. Do take health insurance coverage.

3. *Money is important:*

Money is essential for meeting the basic necessities of life, keeping good health and earning family respect and security. Don't spend beyond your means even for your children. You have lived for them all through and it is time you enjoyed a harmonious life with your spouse. If your children are grateful and they take care of you, you are blessed. But, never take it for granted.

4. *Relaxation and recreation:*

The most relaxing and recreating forces are a healthy religious attitude, good sleep, music and laughter. Have faith in God, learn to sleep well, love good music and see the funny side of life.

5. *Time is precious:*

It is almost like holding a horses' reins. When they are in your hands, you can control them. Imagine that everyday you are born again.

Yesterday is a cancelled cheque.

Tomorrow is a promissory note. Today is ready cash - use it profitably. Live this moment; live it fully, now, in the present time.

6. *Change is the only permanent thing:*

We should accept change - it is inevitable. The only way to make sense out of change is to join in the dance. Change has brought about many pleasant things. We should be happy that our children are blessed.

7. *Enlightened selfishness:*

All of us are basically selfish. Whatever we do, we expect something in return. We should definitely be grateful to those who stood by us. But, our focus should be on the internal satisfaction and the happiness we derive by doing good for others, without expecting anything in return. Perform a random act of kindness daily.

8. *Forget and forgive:*

Don't be bothered too much about others' mistakes. We are not spiritual enough to show our other cheek when we are slapped in one. But for the sake of our own health and happiness, let us forgive and forget them. Otherwise, we will be only increasing our blood pressure.

9. *Everything has a purpose:*

Take life as it comes. Accept yourself as you are and also accept others for what they are. Everybody is unique and is right in his own way.

10. *Overcome the fear of death:*

We all know that one day we have to leave this world. Still we are afraid of death. We think that our spouse and children will be unable to withstand our loss. But the truth is no one is going to die for you; they may be depressed for some time. Time heals everything and they will go on.

Shiv Khera wrote ...



Shiv Khera, a renowned author and management trainer writes about his experience in Singapore …

"Six years ago in Singapore I gave a taxi driver a business card to take me to a particular address.

At the last point he circled round the building. His meter read 11$, but he took only 10.

I said Henry, your meter reads 11$ how come you are taking only 10.

He said Sir, I am a taxi driver, I am supposed to be bringing you straight to the destination. Since I did not know the last spot, I had to circle around the building. Had I brought you straight here, the meter would have read 10$.

Why should you be paying for my ignorance ?

He said Sir, legally, I can claim $11 but honestly and ethically I am entitled to only $10.

He further added that Singapore is a tourist destination and many people come here for three or four days. After clearing the immigration and customs, the first experience is always with the taxi driver and if that is not good, the balance three to four days are not pleasant either.

He said Sir I am not a taxi driver, I am the Ambassador of Singapore without a diplomatic passport.

In my opinion he probably did not go to school beyond the 8th grade, but to me he was a professional. To me his behavior reflected pride in performance and character.

That day I learnt that one needs more than professional qualification to be a professional.

In one line be a "Professional with a human touch and Values " that makes all the more difference.

Knowledge, skill, money, education, all comes later. First comes Human Values, Honesty and Integrity.

Professionalism: It’s NOT the job you DO, It’s HOW you DO the job.”

Powerful line frrom Bob Proctor



Can you imagine for a moment what your life would be like if …

You felt like what you were doing was enough?
You eliminated all financial concern?
You looked forward to what you were doing each day?
You spent your time with positive, productive and enthusiastic people?

How would that feel?

You know, I think that’s what everyone wants – I know it’s what I want.

Nasihat Jack Ma


Nasihat Jack Ma, orang terkaya di China yang juga merupakan pengasas alibaba.com ...


"Tolong beritahu anak-anak kamu bahawa dunia berubah setiap hari dan tiada sesiapa akan menunggu bila masa sudah berlalu.

Bila pemetik api dicipta, mancis perlahan-lahan lenyap. 

Bila kalkulator dicipta, abakus juga menghilang.

Bila kamera digital direka, jualan negatif filem tidak lagi wujud. 

Bila jualan langsung@penjualan secara online meningkat, pemasaran secara tradisional menurun.

Bila smartphone guna 4G (akses internet tanpa talian) diperkenalkan kepada dunia, kita tidak perlu lagi memasang komputer di rumah.

Bila Wechat dan whatsapp (mesej teks /suara/video bergerak) dibangunkan,  mesej teks tradisional (SMS) tidak lagi sepopular dulu.

Jangan kita tuduh "siapa ambil bisnes siapa." Ia hanyalah disebabkan orang lebih cepat menyesuaikan dan mengadaptasi kepada idea baru dan perubahan di dunia."


Ada orang bertanya kepada Jack Ma, "Apakah Rahsia kejayaan kamu" Dia berkata "Sangat mudah ... Saya buat (bertindak) semasa kamu hanya memerhati."

Ingatlah dunia berubah setiap hari.  Kalau kamu tidak berubah, kamu akan ketinggalan.  Kamu Tuai apa yg kamu semai dan Bagaimana Anda Guna MASA yang Ada.

Kalau kamu habiskan masa bergaul dengan orang-orang Berjaya, kamu  menjadi seorang yang BERJAYA. 

Kalau kamu luangkan masa utk belajar, kamu mungkin beroleh kebijaksanaan.

Kalau kamu luangkan masa utk membaca buku untuk majukan Diri, kamu akan beroleh Peningkatan Diri.

Kalau kamu habiskan masa utk minum, kamu mungkin menjadi seorang pemabuk.

Kalau kamu habiskan masa mengomplen, kamu akan menjadi seorang yg suka menyalahkan.

Kalau kamu luangkan masa untuk mencantikkan diri kamu, kamu mungkin menafikan seorng gadis yg cantik/lelaki yg handsome. 

Kalau kamu luangkan masa utk kekal sihat, kamu akan nikmati kehidupan sihat yang baik. 

Kalau kamu habiskan masa  menjadi seorang yg suka marah-marah, kamu mungkin menjadi org yang tidak disukai orang.

Kalau kamu luangkan masa utk belajar, kamu mungkin beroleh kebijaksanaan.

Kalau kamu habiskan masa dengan keluarga, kamu akan mewujudkan kasih sayang dan perhubungan yg aman dgn orang-orang yangg kamu sayangi.

Beza antara Orang Yang Berjaya dan Tidak ialah Bagaimana Pintarnya Anda Menggunakan Masa.

Wednesday, June 1, 2016

Pekerja Bagaimana Yang Boss Mahu?


Sempena dengan siapnya nota Better.Brighter ini, saya tertarik dengan perkongsian seorang sahabat tentang satu artikel di dalam akhbatr SINAR HARIAN (saya yakin kalau beliau baca artikel ini, beliau akan tersenyum). Mari sama-sama kita renungkan maksud artikel ini dan apakah kaitannya dengan idea-idea yang ada dalam program Better.Brighter itu sendiri ...




SAYA berjumpa dengan kawan lama, Hussaini melalui staf saya yang menemubual beliau untuk suatu tugasan. Baharu saya dapat tahu yang dia sudah lama berjaya dalam perniagaan.

Sejak dulu lagi, dia jenis lelaki yang sentiasa on-the-go. Suka bertukar kerja hingga saya pernah menganggap yang Hussaini akan lambat ‘jadi orang'.

Tetapi kini… bayangkan, jika dia mampu mengimport tiga kontena pakaian setiap bulan untuk butik-butiknya, saya kira dia adalah seorang jutawan senyap.

Saya mengajak Hussaini keluar minum apabila dia berkunjung untuk suatu urusan di Shah Alam. Pakaiannya simple seperti orang biasa. Yang tampak sedikit luarbiasa ialah telefon pintar xperia-z5-premium-dualnya.

Kami berbual fasal kerja dan kerjaya. Lantas menyentuh mengenai pencari-pencari kerja pada hari ini. Katanya, di sebalik sukarnya graduan memperoleh kerja, ada ramai lagi graduan yang tidak bekerja kerana terlalu memilih. Ramai yang mahu jadi pekerja kolar putih, sedangkan peluang untuk pekerjaan kolar biru banyak berlambak.

Saya sempat mengunjuk satu kajian dijalankan oleh portal mencari kerja JobStreet.com Malaysia kepadanya. Kajian yang melibatkan 7,958 responden, mengumpul maklumat 10 syarikat manakah yang paling diidamkan oleh rakyat negara ini bagi membentuk kerjaya. Syarikat-syarikat yang digemari adalah Public Bank, Tenaga Nasional Berhad, Intel, Nestle, Air Asia, Maybank, Sime Darby, Google, Shell dan Petronas.

Menurut laporan itu, di antara faktor yang menarik calon untuk memilih sesebuah syarikat itu adalah faktor gaji, ganjaran, insentif, budaya, suasana kerja, perkembangan kerjaya dan reputasi syarikat tersebut. Biasalah bagi kebanyakan calon, apa yang menjadi perkara pokok ialah pendapatan. Mereka mahu gaji yang besar apabila memilih sebuah syarikat yang besar.

Hussaini tergelak kerana ramai yang mahu bekerja di tempat yang besar, tetapi tidak sanggup membesarkan fikiran dan impian masing-masing agar setanding dengan kehendak syarikat yang dianggotainya. Katanya, apabila seseorang itu berjaya terpilih untuk bertugas di sesebuah syarikat, ia belum membuktikan apa-apa.

Dia tidak boleh lagi bersandar kepada dokumen-dokumen yang tampak bagus di kertas dan kemahiran menjawab soalan ketika temuduga. Dokumen-dokumen kelayakan dan soal jawab pada sesi temuduga hanyalah proses membuka pintu hingga calon itu dibenarkan masuk untuk bertugas.

Calon itu  sebenarnya hanya berjaya dari segi personalitinya. Belum lagi apa-apa. Yang mahu dilihat majikan ialah sikapnya. Sebab, jika diukur daripada segi kelulusan semata-mata, ada berpuluh calon lain yang punyai kelulusan serupa mahupun yang lebih baik tatkala proses temuduga berlangsung. Kerana itu, dia hanya bernasib baik kerana terpilih, Mungkin yang terbaik di antara yang baik.

Sebagai seorang majikan kepada lebih 100 orang pekerja, Hussaini memerhati pekerjanya dari hari pertama. Yang dikenal pasti ialah kedatangan. Apakah datang awal dan balik lewat dari waktu pejabat? Itu ciri pertama yang menggambarkan seseorang itu berminat dari untuk bekerja. Ada ciri-ciri keusahawanan kerana seseorang usahawan bekerja tidak mengira waktu.

Kedua ialah ketepatan masa samada ketepatan masa menghadiri mesyuarat, menyiapkan tugas mahupun ketepatan masa menunaikan solat. Seandainya jam bukan menjadi rujukan seseorang pekerja, seseorang itu tidak boleh menjadi anggota pasukan kerja.

Ketidaktepatan waktu mungkin sekali menjadikan dia punca kelewatan seluruh organisasi.

Menurut Hussaini, perkara ketiga yang dimahunya ialah rasa empunya seseorang terhadap tugasnya. Rasa empunya ini bakal mencetuskan rasa ketaatan yang tidak berbelah bahagi.

Menurutnya, dia sendiri perlu tekun dan fokus dengan misi dan visi syarikatnya kerana ini adalah periuk nasinya. Jika kesemua warga kerjanya punyai rasa sebegitu, insya-ALLAH poket masing-masing akan dapat dipenuhkan pada setiap bulan.

Dan akhir sekali ialah pick-up. Maksud Hussaini, kemahiran untuk mentafsir apa yang diimpikan oleh majikan hingga menjadikan ia realiti.

Dalam memberi tugasan, seseorang ketua mungkin melihat dari sudut teori. Seseorang pekerja yang baik mampu menzahirkan idea majikannya hingga menjadi realiti. ‘Bagaimana maksudnya?’ tanya saya. Jawab Hussaini, andainya bos itu sultan dan pekerja itu bendahara dan suatu hari, sultan terpandang buah nangka di atas pokok lalu berkata, ‘Cantik sungguh buah nangka itu, bendahara.’ Tanpa menjawab, si bendahara terus memetik nangka, membelah lalu mempersembahkannya kepada sultan lalu berkata, ‘Dipersilakan untuk santap, tuanku!’

Maknanya, seseorang pekerja yang terbaik adalah seorang penafsir mimpi buat bosnya.

Program Better.Brighter – Satu Pesanan BB untuk Alumni BB (Siri 40)


Berikut disajikan satu Video untuk renungan para alumni program Better.Brighter. Cuba renungkan dan tanyakan pada diri apa yang anda faham tentangnya.


video


Jom mulai sekarang kita ...

Bina hubungan lebih baik antara kita
Bina Kepakaran Dalam Diri (Packaging Expertise)
Bina Kumpulan Kita sebagai Pusat Kecemerlangan (Center of Excellence)!

Moga kita orang TNB menjadi Better.Brighter Together!

Program Better.Brighter – Pilihan Di Tangan Saya? (Siri 39)


Diakhir nota program Better.Brighter ini, apa kata kita renungi kata-kata di dalam rajah di bawah;


Disamping itu, sedarilah bahawa idea-idea di dalam program Better.Brighter ini tidak boleh mengubah diri kita melainkan kita sendiri sanggup menggunakan idea-idea ini di dalam usaha mencapai matlamat atau projek masing-masing.

Hanya anda saja tahu ‘anak kunci’ kepada mengapa anda terdesak untuk mengambil TINDAKAN.

Lain orang lain ‘anak kunci’nya!

Sebelum nota ini ditamatkan, apa kata kita sama-sama renungi Puisi Better.Brighter di bawah ini.




Moga-moga kita diberi kekuatan dan kemudahan untuk mengamalkan idea-idea di dalam nota program Better.Brighter ini.

Akhir kata, Ingatilah! Satu Hari, kita semua akan tinggal hanya sebagai satu memori untuk orang lain. Maka mari kita beri yang terbaik agar kita semua menjadi satu memori yang terbaik!

Better.Brighter Together!