.
Renungan
“If today were the last day of my life, would I want to do what I’m about to do today?”


Saturday, November 29, 2008

You are Wonderful

.
The following story captured my heart. It happened several years ago in the Paris opera house. A famous singer had been contracted to sing, and ticket sales were booming. In fact, the night of the concert found the house packed and every ticket sold.

The feeling of anticipation and excitement was in the air as the house manager took the stage and said, Ladies and gentlemen, thank you for your enthusiastic support. I am afraid that due to illness, the man whom you've all come to hear will not be performing tonight. However, we have found a suitable substitute we hope will provide you with comparable entertainment. The crowd groaned in disappointment and failed to hear the announcer mention the stand-in's name. The environment turned from excitement to frustration.

The stand-in performer gave the performance everything he had. When he had finished, there was nothing but an uncomfortable silence. No one applauded. Suddenly, from the balcony, a little boy stood up and shouted, Daddy, I think you are wonderful! The crowd broke into thunderous applause.

We all need people in our lives who are willing to stand up once in a while and say, I think you are wonderful.

And at times others are expecting this from you. Are you telling them how wonderful they are?

Saya Pemimpin...?

.
Salam dan Greetings untuk para pembaca budiman. Terima kasih komen dan pandangan yang diberi. Semuanya amat berharga bagi saya. Keep it coming ...


Rasanya dah lebih 2 minggu semenjak post saya yang terdahulu. maybe ada baiknya kita sambung beberapa renungan untuk kita semua.


Saya terbaca kata-kata seorang Jeneral Perang Dunia ke 2 dulu …. dalam maknanya …


“Leadership is the art of getting someone (or you) to do

something you want done because he or she (or you) wants to do it”.


Saya rasa Pak Jeneral di atas really paham apa yang dimaksudkan olehnya kerana bukan senang mahu pengaruhi (influence) bala tenteranya untuk buat sesuatu yang Pak Jeneral itu mahu memandangkan bala tenteranya perlu mempertaruh nyawa mereka sendiri!


Itulah sebenarnya tugas seorang leader. Macamana nak pengaruh (influence) ‘bala tentera’ kita buat apa yang kita mahu dan mereka pula nampak keuntungan pada diri mereka bila melaksanakan perkara tersebut walaupun mereka perlu bersusah payah sedikit. Dalam kata lain macam mana mahu gerakkan mereka agar participate atau involve dalam strategi yang kita rancang.


Kalau ini dicapai, depan kita ker...belakang kita ker ... mereka tetap buat tugas itu sampai selesai …. dan rasanya bukan setakat selesai malah hasilnya memang cukup excellence.


Itulah ada seorang guru saya berkata …. Leader ini sangat rapat dengan perkataan pengaruh (influence) manakala manager itu pulak sangat rapat dengan perkataan kawal (control). Namun dua-duanya perlu ada dalam diri kita. Kita dimana yer .... ?


Sudah tu mungkin ada yang bertanya .... apa perkara pertama yang perlu dibuat…? Saya syor kita hadiri program Pimpinan Berjaya Part 1 (PB1). Program ini menerangkan asas kepimpinan yang wajar kita ketahui. Jika mahu bincang lebih lanjut .... hubungi saya.


Jika diizin Tuhan ... kita sambung lain waktu ... jaga kesihatan ... jaga iman. Ciao.

Wednesday, November 19, 2008

3K's Album - Part 2

More Seeing ... More Believing
.































Checklist of Innovative Companies

.
1. A bias for action, for getting on with it.

Even though these companies may be analytical in their approach to decision making, they are not paralyzed by that fact (as so many others seem to be). In many of these companies the standard operating procedure is “Do it, fix it, try it”. Says a Digital Equipment Corporation senior executive, for example, “When we’ve got a big problem here, we grab ten senior guys and stick them in a room for a week. They come up with an answer and implement it”. Moreover, the companies are experimenters supreme. Instead of allowing 250 engineers and marketers to work on a new product in isolation for fifteen months, they from bands of 5 to 25 and test ideas out on a customer, often with inexpensive prototypes, within a matter of weeks. What is striking is the host of practical devices the excellent companies employ, to maintain corporate fleetness of foot and counter the stultification that almost inevitably comes with size.


2. Close to the customer.

These companies learn from the people they serve. They provide unparalleled quality, service, and reliability – things that work and last. They succeed in differentiating – a la Frito-Lay (potato chips), Maytag (washers), or Tupperware-the most commodity like products. IBM’s marketing vice president, Francis G. (Buck) Rodgers, says, “It,s a shame that, in so many companies, whenever you get good service, it’s an exception”. Not so at the excellent companies. Everyone gets into the act. Many of the innovative companies got their best product ideas from customers. That comes from listening, intently and regularly.


3. Autonomy and entrepreneurship.

The innovative companies foster many leaders and many innovators throughout the organization. They are a hive of what we’ve come to call champions; 3M has been described as “so intent on innovation that its essential atmosphere seems not like that of a large corporation but rather a loose network of laboratories and cubbyholes populated by feverish inventors and dauntless entrepreneurs who let their imaginations fly in all directions”. They don’t try to hold everyone on so short a rein that he can’t be creative. They encourage practical risk taking, and support good tries. They follow Fletcher Bytom’s ninth commandment. “Make sure you generate a reasonable number of mistakes”.


4. Productivity through people.

The excellent companies treat the rank and file as the root source of quality and productivity gain. They do not foster we/they labor attitudes or regard capital investment as the fundamental source of efficiency improvement. As Thomas J.Watson, Jr., said of his company, “IBM’s philosophy is largely contained in three simple beliefs. I want to begin with what I think is the most important: our respect for the individual. This is a simple concept, but in IBM it occupies a major portion of management time”. Texas Instruments’ chairman Mark Shepherd talks about it in terms of every worker being ”seen as a source of ideas, not just acting as a pair of hands”; each of his more than 9,000 People Involvement Program, or PIP, teams (TI’s quality circles) does contribute to the company’s sparkling productivity record.


5. Hands-on, value driven.

Thomas Watson, Jr.’ said that “the basic philosophy of an organization has far more to do with its achievements than do technological or economic resources, organizational structure, innovation and timing”. Watson and HP’s William Hewlett are legendary for walking the plant floors. McDonald’s Ray Kroc regularly visits stores and assesses them on the factors the company holds dear, Q.S.C. & V. (Quality, Service, Cleanlines, and Value).


6. Stick to the knitting.

Robert W. Johnson, former Johnson & Johnson chairman, put it this way: “Never acquire a business you don’t know how to run”. Or as Edward G. Harness, past chief executive at Procter & Gamble, said, “This company has never left its base. We seek to be anything but a conglomerate”. While there were a few exceptions, the odds for excellent performance seem strongly to favor those companies that stay reasonably close to businesses they know.


7. Simple form, lean staff.

As big as most of the companies we have looked at are, none when we looked at it was formally run with a matrix organization structure, and some which had tried that form had abandoned it. The underlying structural forms and systems in the excellent companies are elegantly simple. Top-level staffs are lean; it is not uncommon to find a corporate staff of fewer than 100 people running multi-billion-dollar enterprises.


8. Simultaneous loose-tight properties.

The excellent companies are both centralized and decentralized. For the most part, as we have said, they have pushed autonomy down to the shop floor or product development team. On the other hand, they are fanatic centralists around the few core values they hold dear. 3M is marked by barely organized chaos surrounding its product champions. Yet one analyst argues, “The brainwashed members of an extremist religious sect are no more conformist in their central beliefs”. At Digital the chaos is so rampant that one executive noted. “Damn few people know who they work for”. Yet Digital’s fetish for reliability is more rigidly adhered to than any outsider could imagine.


Most of these eight attributes are not startling. Some, if not most, are “motherhoods”. But as Rene McPherson says, “Almost everybody agrees, people are our most important asset”. Yet almost none really lives it”.

Source : In Search of Excellence by Tom Peters

Powerful Question:
Where are we based on the above checklist? Try 3K!

Tuesday, November 18, 2008

A Story on Stress


A lecturer when explaining stress management to an audience, raised a glass of water and asked 'How heavy is this glass of water?'

Answers called out ranged from 20g to 500g.

The lecturer replied, 'The absolute weight doesn't matter. It depends on how long you try to hold it.

If I hold it for a minute, that's not a problem.
If I hold it for an hour, I'll have an ache in my right arm.
If I hold it for a day, you'll have to call an ambulance.

In each case, it's the same weight, but the longer I hold it, the heavier it becomes.'

He continued, 'And that's the way it is with stress management. If we carry our burdens all the time, sooner or later, as the burden becomes increasingly heavy, we won't be able to carry on.'

'As with the glass of water, you have to put it down for a while and rest before holding it again. When we're refreshed, we can carry on with the burden.'

'So, before you return home tonight, put the burden of work down. Don't carry it home. You can pick it up tomorrow. Whatever burdens you're carrying now, let them down for a moment if you can.'So, my friend, put down anything that may be a burden to you right now. Don't pick it up again until after you've rested a while.

Here are some great ways of dealing with the burdens of life:

* Accept that some days you're the pigeon, and some days you're the statue.

* Always keep your words soft and sweet, just in case you have to eat them.

* Always read stuff that will make you look good if you die in the middle of it.

* Drive carefully. It's not only cars that can be recalled by their maker.

* If you can't be kind, at least have the decency to be vague.

* If you lend someone $20 and never see that person again, it was probably worth it.

* It may be that your sole purpose in life is simply be kind to others.

* Never put both feet in your mouth at the same time, because then you won't have a leg to stand on.

* Nobody cares if you can't dance well. Just get up and dance.

* Since it's the early worm that gets eaten by the bird, sleep late.

* The second mouse gets the cheese.

* When everything's coming your way, you're in the wrong lane.

* Birthdays are good for you. The more you have, the longer you live.

* You may be only one person in the world, but you may also be the world to one person.

* Some mistakes are too much fun to only make once.

* We could learn a lot from crayons... Some are sharp, some are pretty and some are dull. Some have weird names, and all are different colors, but they all have to live in the same box.

*A truly happy person is one who can enjoy the scenery on a detour.


Have an awesome day and know that someone has thought about you today...I did.

Monday, November 17, 2008

Matlamat di Tempat Kerja


Saya tertarik melihat gelagat anggota kerja ditempat kerja. Rata-rata bila kita berjalan di dalam sebarang organisasi, kita dapat lihat anggota kerjanya semacam tidak bermaya dan melaksanakan setakat apa yang disuruh. Jarang sangat yang kita lihat anggota kerja mahu mengambil inisiatif sendiri untuk melaksana tugasan yang telah diamanahkan kepada mereka. Ini berlaku bukan sahaja pada lapisan terendah sesuatu organisasi malah ianya berlaku dalam setiap lapisan organisasi. Fenomena ini bukan suatu perkara yang baru … dah berzaman kot? Isu ini amat kritikal … amat pokok. Jika tidak ditangani jangan diharap produktiviti akan meningkat.

Kenapa jadi begitu? Anda ada jawabannya …?

Jika dilihat dari perkara asas seorang manusia itu, perkara yang menggerakkan seseorang manusia banyak dipengaruhi oleh dua perkara berikut;

Takut (Fear)

Tamak (Greed)

Betul…?

Cuba kita semak diri masing-masing. Saya yakin jika kita ikhlas dengan diri masing-masing, pasti kita akan menyedari bahawa dalam banyak situasi, diri kita bertindak berdasarkan kepada dua perkara ini. Yang membezanya antara kita ialah darjah ’takut’ dan ’tamak’ yang ada pada diri masing-masing.

Mungkin ada yang cuba menafikan ini. Namun kita perlu ingat kita bukan malaikat dan dua sifat ini memang sudah sedia wujud dalam diri kita. Dua sifat ini tidak semestinya buruk. Asalkan kita tahu bagaimana menggunakannya pada situasi yang sesuai dan mentadbir sifat-sifat ini dari menguasai kita.

Balik persoalan mengenai kaitan takut & tamak terhadap anggota kerja di dalam organisasi. Dunia kian berubah. Dengan mencanangkan kepada mereka bahawa mereka perlu berkorban untuk organisasi kerana perlu mengenang jasa apa yang organisasi telah berikan kepada mereka sudah tidak merupakan hujah yang kuat untuk menarik anggota kerja supaya laksana tugas dengan cemerlang. It’s simply not going to work anymore! Biar sampai berbuih mulut kita mencanang slogan ini, rasanya ianya semua kerja yang sia-sia.

Satu cara pandang baru perlu kita ketengahkan. Anggota kerja perlu bina matlamat peribadi. Kemudiannya cuba hubungkan matlamat peribadi masing-masing dengan kerja mereka di tempat kerja. Pemimpin pula perlu bimbing para anggota kerja kita untuk melihat apa yang mereka boleh perolehi dari kerja mereka untuk diri mereka. Dan pada masa yang sama tidak lupa bagaimana apa yang dimahukan oleh para anggota kerja itu tidak lari dari hasrat organisasi. Dalam kata lain dengan melaksanakan pendekatan ini, secara langsung kita telah ‘serve the needs’ anggota kerja kita terhadap ‘takut’ dan ‘tamak’ mereka. Fikirkan …

Hujah di atas disokong kuat kata-kata seorang pakar pembangunan organisasi yang bernama Samuel B. Bacharach dalam bukunya Get Them On Your Side - … “Having personal integrity does not mean that you are totally altruistic and will sacrifice yourself for the organization, but rather that your personal advancement will only occur in the context of organizational rules and that your goals are aligned with the best interests of the organization. While the change may benefit you in some way, others need to know that if you suggested it, it will also greatly benefit the organization”.

Sudah sampai masanya anggota kerja perlu dihujani dengan kata-kata seperti berikut secara berterusan …

“Peluang terbaik untuk anda adalah apa yang ada di depan mata anda, maka rebut peluang tersebut. Jika tidak anda buang masa!”

“Bagi peluang pada diri anda untuk lihat semula kerja anda. Apakah kebaikan atau peluang yang ada dalam kerja anda sekarang.”

“Bagaimana anda kaitkan kerja anda sekarang dengan matlamat peribadi anda?”

“Samada anda suka atau tidak anda mesti habiskan masa satu hari anda di tempat kerja ini dari 8 hingga 5 petang! Jika anda tidak usahakan sesuatu yang bermenafaat untuk diri anda di tempat kerja, Rugi!! Pilihan memang di tangan anda untuk menentukan samada masa anda di tempat kerja sebagai ’syurga’ atau ’neraka’!”

Untuk membantu anggota kerja lebih memahami kenyataan ini, mereka perlu berusaha menjawab 4 soalan asas kehidupan iaitu;

Siapa Saya?

Dimana Saya Dalam Hidup ini?

Kemana Arah Tujuan Hidup Saya?

Bagaimana Saya Harus Mencapai Matlamat Saya?

Jika anggota kerja punya kepayahan untuk menjawab soalan ini dan membina matlamat peribadi, usahakan agar mereka menghadiri program ’Anda Dilahirkan Berjaya’ kerana di dalam program ini, kesemua soalan asas kehidupan ini akan diperjelaskan dengan mudah.

Friday, November 14, 2008

Gelisah


Renungan dari seorang sahabat ...

Jam 3.58 pagi. Aku masih belum tidor. Aku tidak dapat melelapkan mataku. Aku tak tahu about matamu tapi mata aku tak mahu tutup. Bila mataku tak boleh tutup, fikiranku melayang-layang.. Macam-macam yang aku fikir. Itu yang aku fikir. Yang melintas dalam fikiranku pun macam-macam juga. Samalah itu.

Ku sedang berfikir apa lagi yang kumahu dalam hidup?

Rumah? Sudah ada.
Kereta? Sudah ada.
Duit? Ada. Banyak dalam simpanan.
Isteri? Aiseyman, segan nak cakap , sebab lebih dari satu.
Kelangkapan dalam rumah? Apa yang tidak ada? Kausebut apa sahaja, ada.
TV? LCD belaka,satu 32 inci di ruang tamu tingkat atas. Satu lagi LCD 47 inci , aku show-off di ruang tamu tingkat bawah. Kalau aku hendak, lagi besar daripada itupun boleh ku adakan. Hendak buat satu pawagam mini dalam rumahpun boleh, cuma aku tak mahu aja.

Set perabut rumah, macam-macam jenis ada. Settee tiga set ada, memenuhi segenap ruang dalam rumah. Mestilah the best! Set bilik tidor, pun tiga ada, lengkap dengan katilnya, almari pakaiannya, dan almari soleknya. Itupun, kalau hendak kutambah, masih ada lagi bilik kosong yang boleh kulengkapkan, cuma tak mahu sahaja. Apa lagi?

Ah, kelengkapan didapor apa yang tak ada semua telah kuadakan. Dapor gas dua ada. Dapor elektrik satu dah memadai , kadar bayaran elektrik tinggi .Tak perlu banyak. Bukan aku gunakan sangat. Nak makan apa, semuanya aku boleh cari di luar sana. Tidak payah menyusahkan diri, hendak ke pasarlah, hendak menyediakannya lah, hendak masaklah. Tak payahlah. Makan diluar lebih menjimatkan dari masak sendiri di rumah. Pilih saja lauk apa yang membuka selera. Nasi kosong campur aneka kuah dengan telor goreng sebutir, berapa ringgitlah sangat? Bab makan, aku kikir sikit.

Hendak dibeli mentah-mentah segala-galanya mahal. Daging berapa belas ringgit satu kilo? Ikan berapa ringgit pula? Itu fasal di pasar-pasar hyper depa letak harga ikut gram. Seratus geram tak lah nampak mahal sangat. Tapi nak masak apa kalau beli daging 100 geram. Ikan bilis beli ikut gram tak apalah, sebab nampak banyak ekor. Tahinya pun banyak jugak.? Lebih baik makan di kedai. Dalam sepinggan nasi campur aneka lauk dan sayor boleh dipilih. Itulah namanya belanja secara berhemah.

Jadi, apa lagi yang aku mahu dalam hidup. Rumah ada, kereta ada, kelengkapan-kelengkapan perlu ada. Pakaian? Tiga almari penuh untuk pakaian isteri sahaja. Koleksi dari masa dia anak dara sampai lah jadi mak dara. Apa pakaian yang tak ada, semua fesyen ada. Apa tak banyak? Setiap kali nak pergi makan khenduri kawin, nak beli yang baru punya. Mesti yang ada standard punya. Sepasang seratus lebih ringgit punya.

Pakaian baru mesti dikenakan dengan tudung kepala yang matching punya. Bukan ringgit tigapuluh atau limapuluh tapi yang harganya mesti ngam dengan baju dan kain ratusan ringgit punya. Kain tudung sahaja sudah memenuhi semua laci-laci dalam almari. Nak buang sayang. Nak kasi orang, bekas dah pakai,ada yang mahukah? Tudung terpakai sama seperti seluar dalam sudah dipakai, teramat peribadi untuk diberikan orang.

Pendekkan cerita, apa yang ku mahu dalam hidup sudahpun ada. Jadi kalau ditanya apa lagi yang kumahu...jawapannya aku mahu mati. Aku mahu menikmati mati. Aku mahu melengkapkabn diriku untuk mati. Apa yang ada semasa hidupku akan kutinggalkan bila aku mati. Rugi...rugi. Ratusan ribu dihabiskan, mati juga akhirnya. Yang tak sedia mati awal-awal, buatlah pintasan jantung tiga empat kali, Insyallah, lambat laun mati juga kemudiannya.

Bila aku hendak mati? Jawabnya, bila-bila pun tidak mengapa, janji mati. Hendak mati dalam tidor atau dalam jaga? Jikalau mati dalam jaga, bagaimana kau mahu dimatikan? Terjatuh rebah dalam bilik air? Tak mungkin. Kekudaku kuat lagi. Lagipun aku terlalu berhati-hati ketika melangkah.

Tercekik ketika makan? Aku bukan jenis orang yang gelojoh makan. Mati lemas kerana tenggelam? Tidak mungkin, sebab aku tahu berenang lah.Hangus dalam kebakaran kereta ? Tip-toplah kondisinya, tak ada sebab nak terbakar?

Atau hendak mati dalam kereta Mercedez semasa dirempuh lori balak? Apa pulak? Kereta tu bukan sembarangan jenis, lengkap dengan dual air-bag , depan dan belakang, ABS dan memacam ciri keselamatan ketika memandu. Lesen memanduku bukan kedai kopi mari punya! Mati akibat serangan jantung ketika berjogging? Tidak mungkin. Ketika bercengkerama? jauh sekali. Kesihatanku maintain lah.

Bolehkah aku pilih bagaimana aku mahu dimatikan? Tentu tidak. Hendakkan apa saja semasa hidup kuboleh pilih selagi aku mahu. Tetapi dalam keadaan mana aku hendak mati, bukan aku yang akan tentukan. Kalau boleh, aku nak mati bila aku dah siap apa yang kuperlu untuk kubawa ke sana.

Sekarang kuperlu tanya diriku pula : Untuk mati, apa yang aku ada? Sorry to say, lebih tak ada dari ada.

Banyak. Banyak sangat yang tak ada. Ilmu agama ,Ikut kemampuanku, setakat boleh makan sahaja . CUKUPLAH sekadar untuk dapat satu sudut di syorga. Tak dapat mahligai dari intan permata pun tak apa. Rumah aku di dunia diperbuat dari besi, simen dan batu bata sahaja pun dah cukup selesa. Buat apa tamak tamak? Orang tamak selalu rugi, kata orang.

Bidadari? Satupun aku dah syukur. Janji dapat. Bukankah kita diajar supaya bersyukur.? Tak payahlah sampai empat. Dua isteri pun, SEKSA!!.

Anak yang soleh? Melaun habau ada. Tapi mereka tak merempit. Anak perempuanku tak ada yang jadi pengkid. Anak-anak yang soleh tak menjadi . Akupun hairan. Macam aku, mereka pun cukup makan juga. Aku dah sekolahkan mereka, sediakan makan pakai mereka. Mungkin sudah ditakdirkan, mereka tak digulungkan soleh dan solehah. Mungkin juga taqdir aku, takkan dapat lebih dari apa yang aku usahakan di sana kelak. LU Pikirlah sendiri!

Sedekah jariah? Cukup, rasanya. Setiap tahun di bulan Ramadan aku sedekah kepada surau buat morei. Itupun kerana AJK surau edar borang. KaLAU TIDAK, aku bayar fitrah sahaja dekat-dekat nak raya. OK lah tu. Sikit, banyak, sedekah juga namanya. Jangan tamak cogankan hidup aku. Sikit-sikit pun, selalu. Tiap-tiap tahun tak miss. Takkan malaikat tak rekod kot. Untuk mak ayah aku yang dah tiada, aku sedekah wang untuk tahlil selepas solat tarawikh, cuma lima ringgit satu aruah. Dua aruah baru sepululuh ringgit. Setahun sekali OK lah dari tak buat langsong.

Isteri-isteri aku juga beramal jariah. Mana-mana pakaian lama yang mereka dah tak mahu pakai lagi itu aku tolong sedekahkanlah, kepada orang susah sikit, mangsa-mangsa kebakaran sikit, mangsa banjir dan mangsa bencana alam sikit. Kalau tidak tak muatlah almari-almari pakaian isteri-isteriku.

Ilmu yang dimunafaatkan?

Untuk aku , isteri-isteri dan anak-anakku sahaja. Terserah kepada merekalah hendak dimunafaatkan atau tidak. Cukuplah aku keluar belanja untuk hantar mereka mengaji . Aku dah munafaatkan duit ringgit aku untuk mendapat dan memberi mereka ilmu.

Aku tak suka bermegah-megah, menunjuk-nunjuk aku pandai itu dan ini. Itu RIAK namanya. Lagipun aku bukan ustad. uztazpun, kalau tak dibayar, tak mau dia kasi ilmu secara percuma. Ajar mengaji Qur'anpun, bukan ikut suka berapa nak bagi untuk satu kepala . Lebih tak apa, jika kurang, ikut minimum yang ditetapkan.

Bersediakah aku untuk mati? Ala kadar saja, aku rasa sudah sedia. Apa yang Tuhan nak bagi, aku terima.Wasallam, buat peringatan kalian dan diriku sendiri.

Sekarang baru aku rasa nak tidor ...

Thursday, November 13, 2008

Apa itu 3K

.
3K (Kesedaran Diri + Kesedaran Kerja Berpasukan + Kesedaran Kepimpinan)

Situasi Masakini

Kedengaran di sana sini, banyak rungutan pengurusan mengenai ketidakupayaan sesuatu anggota kerja organisasi itu untuk mencapai matlamat yang telah ditetapkan apatah lagi untuk mencapai matlamat secara berterusan. Ini merupakan isu penglibatan (participation) anggota kerja terhadap perancangan yang telah ditetapkan. Keadaan ini boleh digambarkan oleh rajah berikut;
.

Seperti dalam rajah di atas, isu penglibatan ini selalunya berkait rapat dengan isu penurunan produktiviti anggota kerja. Bilamana diadakan perbincangan, isu ini selalu sahaja dibincangkan namun tiada sebarang kata putus tentang apakah tindakan yang wajar perlu diambil.

Dari pemerhatian saya, perkara ini berlaku bukanlah kita tidak pernah mengambil sebarang inisiatif untuk mencari jalan untuk memperbaiki keadaan ini. Banyak program dan inisiatif telah dijalankan. Namun, hasil yang diharapkan tidak muncul juga. Akibatnya, ramai dikalangan pengurusan sekarang ini menutup mata kepada program dan inisiatif yang datang kepada mereka.

Cadangan

Bertolak dari senario di atas, saya menyakini, kita perlu pada 3K. 3K adalah cantuman tiga inisiatif utama iaitu Kesedaran Diri, Kesedaran Kerja Berpasukan dan Kesedaran Kepimpinan. Memang benar banyak organisasi sekarang telah banyak melaksanakan ketiga-tiga program seumpama ini. Dari kajian, kebiasaannya program ini dilaksanakan secara berasingan dan tidak berterusan. Namun untuk benar-benar menerima kesan daripada program-program ini, saya menyakini program-program ini perlu dilaksanakan secara bersepadu dan berterusan untuk semua anggota kerja tidak kira dimana kedudukannya di dalam organisasi.

Disamping itu, program 3K ini telah disusun sedemikian rupa agar ianya saling berkait, asas, relevan, unik, kreatif dan mudah untuk diamalkan di dalam suasana negara kita. Saya menyakini inilah suntikan yang diperlukan oleh organisasi. Saya bercakap bukan berdasar teori semata-mata tetapi sebagai seorang yang telah lama terlibat secara langsung dalam usaha menangani permasalahan ini.


Bayangkan .... Jika seseorang individu itu ....

Tahu apa yang dia mahu capai
Tahu bagaimana bekerja dalam satu pasukan
Tahu bagaimana memimpin satu pasukan

Individu tersebut dalam landasan betul untuk mencipta kejayaan!


Bayangkan .... Jika setiap anggota kerja di dalam satu organisasi itu ....

Tahu apa yang mereka mahu capai dalam kerja
Tahu bagaimana bekerja dalam satu pasukan
Tahu bagaimana memimpin satu pasukan

Organisasi tersebut dalam landasan betul untuk mencipta kejayaan!
.

Berdasarkan kepada rajah di atas, dengan melaksanakan ke enam-enam modul program 3K ini secara bersepadu dan berterusan, sudah pasti isu penglibatan dan produktiviti para anggota kerja dapat ditangani. Sebagai contoh, program 3K ini boleh dibuat dalam masa 1 tahun dengan selang 2 bulan antara setiap modul. Susulan boleh dilaksanakan di antara modul-modul ini bagi meningkatkan kefahaman anggota kerja. Sebarang program tanpa susulan akan merugikan masa, tenaga dan wang!

Sinopsis modul-modul dalam 3K ialah seperti berikut;
.
Program 3K ini telah direkabentuk sedemikian rupa berdasarkan kesedaran bahawa anggota kerja merupakan aset paling penting bagi sesuatu organisasi. Bilamana anggota kerjanya hebat, barulah organisasi itu hebat. Dalam kata lain, organisasi tidak akan sesekali hebat jika anggota kerjanya tidak hebat!

Fikirkan …

Akhir kata, harapan saya agar konsep 3K ini dapat diterima-pakai oleh sebarang organisasi sebagai usaha paling asas untuk bina anggota kerja mereka dalam usaha untuk mencapai matlamat organisasi masing-masing. Untuk keterangan lanjut hubungi saya di 019-2245-079

3K's Album - Part 1

Seeing is believing ...