.
Renungan
“If today were the last day of my life, would I want to do what I’m about to do today?”


Thursday, February 26, 2009

Attitude

A little boy went into a drug store, reached for a Pepsi and ask him for a Phone Call.



Shop-owner replied, "Sweety this is not a public phone, but you can do one call."

The store-owner observed and listened to the conversation.

The boy asked, "Lady, Can you give me the job of cutting your lawn?

The woman replied, "I already have someone to cut my lawn."

"Lady, I will cut your lawn for half the price of the person who cuts your lawn now." replied boy.

The woman responded that she was very satisfied with the person who was presently cutting her lawn.

The little boy found more perseverance and offered, "Lady, I'll even sweep your curb and your sidewalk, so on Sunday you will have the prettiest lawn in all of our town."

Again the woman answered in the negative.

With a smile on his face, the little boy replaced the receiver.



The store-owner, who was listening to all this, walked over to the boy and said, "Son ... I like your attitude; I like that positive spirit and would like to offer you a job."

The little boy replied, "No thanks, I was just checking my performance with the job I already have. I am the one who is working for that lady, I was talking to!"



To Ponder : 3K is about understand the basics of our attittute towards ourselves, others and our orgainization!

Tuesday, February 24, 2009

Black And White

.
In life, a lesson learned in your past that you will never forget completely. When I was in elementary school, I got into a major argument with a boy in my class. I have forgotten what the argument was about, but I have never forgotten the lesson learned that day.
.


I was convinced that "I" was right and "he" was wrong - and he was just as convinced that "I" was wrong and "he" was right.

The teacher decided to teach us a very important lesson. She brought us up to the front of the class and placed him on one side of her desk and me on the other. In the middle of her desk was a large, round object. I could clearly see that it was black. She asked the boy what color the object was. "White," he answered.

.

I couldn't believe he said the object was white, when it was obviously black! Another argument started between my classmate and me, this time about the color of the object.

The teacher told me to go stand where the boy was standing and told him to come stand where I had been. We changed places, and now she asked me what the color of the object was. I had to answer, "White." It was an object with two differently colored sides, and from his viewpoint it was white. Only from my side was it black.



My teacher taught me a very important lesson learned that day: You must stand in the other person's shoes and look at the situation through their eyes in order to truly understand their perspective.
.


To Ponder : 3K enable you to have balanced perspective!!!

Friday, February 20, 2009

First Things First - Remember The Big Rocks

.
One day this expert was speaking to a group of business students and, to drive home a point, used an illustration those students will never forget.
.

As this man stood in front of the group of high-powered overachievers he said, "Okay, time for a quiz." Then he pulled out a one-gallon, wide-mouthed mason jar and set it on a table in front of him. Then he produced about a dozen fist-sized rocks and carefully placed them, one at a time, into the jar. When the jar was filled to the top and no more rocks would fit inside, he asked, "Is this jar full?"

Everyone in the class said, "Yes."


Then he said, "Really?" He reached under the table and pulled out a bucket of gravel. Then he dumped some gravel in and shook the jar causing pieces of gravel to work themselves down into the spaces between the big rocks. Then he asked the group once more, "Is the jar full?"

By this time the class was onto him. "Probably not,". One of them answered.


"Good!" he replied. He reached under the table and brought out a bucket of sand. He started dumping the sand in and it went into all the spaces left between the rocks and the gravel. Once more he asked the question, "Is this jar full?"

"No!" the class shouted.


Once again he said, "Good!" Then he grabbed a pitcher of water and began to pour it in until the jar was filled to the brim. Then he looked up at the class and asked, "What is the point of this illustration?"

One eager beaver raised his hand and said, "The point is, no matter how full your schedule is, if you try really hard, you can always fit some more things into it!"

"No," the speaker replied, "that's not the point.

The truth this illustration teaches us is …

If you don't put the BIG ROCKS in first, you'll never get them in at all."


What are the BIG ROCKS in your life?

A project that YOU want to accomplish?

Time with your loved ones?

Your faith, your education, your finances?

A cause?

Teaching or mentoring others?

Remember to put these BIG ROCKS in first or you'll never get them in at all. ---

So, tonight or in the morning when you are reflecting on this short story, ask yourself this question: What are the BIG ROCKS in my life or business? Then, put those in your jar first.


To Ponder : 3K Program is the BIG ROCKS!!!

Monday, February 16, 2009

Communication?

.
The word communication is nothing new to the ears. In the corporate and business world, everyone knows how important it is in order to achieve the highest pinnacle of success.


Recently my daughter said something that managed to make me realize the importance of communication and hence, it has brought a whole new definition to me.

I quote,

“Abah, did you know that there are a lot of people in the corporate and business world who communicates badly? So that explains why there are so many misunderstandings and that’s why you guys need people like me!” (Currently she majoring in English)

I remembered her saying this with a smug expression on her face.

And so her statement left me thinking about the true meaning of success. I remembered reading World History and I realized that all the famous world leaders have high competency in communication. For example like Prophet Muhammad S.A.W. He had such high level of communication of which he managed to make people accept Islam intellectually, emotionally and spiritually with such vigor.


I cannot resist pointing this out but some of the most powerful people on Earth today are leaders in the communication field. For example, Rupert Murdoch (News Corporation), Ted Turner (CNN), Bill Gates (Microsoft) and Larry Page and Sergey Brin (Google).

The question now is, “How do you know you’re a good communicator?” People, the answer is very simple. If people act positively to anything you say, then you ARE a good communicator.

So the bottom line is; if one wants to be a great leader, despite having other competencies, one must have a high level of communication skills (verbally and written).


After reading what I just said above, you might go “Oh, I’m already a good communicator; I already have this part down.” Unfortunately for you, communication evolves from time to time. One must continuously work on his communication skills in order to be a part of this fast paced world we’re living in.

Looking at my daughter, I cannot help but feel proud and envious at the same time. I’m proud because she’s my daughter but at the same time envious because at a tender age of 19 she manages to communicate better than me! Hence, this old man must catch up and start working on his communication skills!

How about you?

To Ponder: 3K prepares you to be an excellent communicator!

Thursday, February 12, 2009

Organisasi Aku Cemerlang? - Part 7 of 7

.
(teman bermaksud saya dalam loghat Perak)
(miker disebut ’mee-ker’; bermaksud awak dalam loghat Perak)

Pada ruangan kali ini, teman akan menggulung siri ‘Organisasi Aku Cemerlang?’.

Pada siri-siri ‘Organisasi Aku Cemerlang?’ yang lepas, teman telah menceritakan secara khusus apakah perkara asas yang perlu diambil berat oleh seorang pemimpin sebelum memikirkan perkara-perkara lain dalam usaha menjawab persoalan ‘Organisasi Aku Cemerlang?’
.

Modul-modul berikut yang teman panggil secara keseluruhannya sebagai Program Produktiviti Bersepadu 3K (Kepimpinan-Kesedaran Diri-Kerja Berpasukan)

Pimpinan Berjaya Part 1
Pimpinan Berjaya Part 2
Anda Dilahirkan Berjaya
Kreativiti Untuk Berjaya
Kami Berjaya Part 1
Kami Berjaya Part 2

…bila dilaksana secara sistematik dan berterusan dalam organisasi miker semua, pasti akan menjadi tujahan atau thrust dalam usaha untuk memajukan organisasi miker secara terancang. Dari pengalaman lepas, ini semua boleh dicapai dalam sela masa antara 3-5 tahun bergantung kepada besar kecilnya organisasi miker.
.
Mungkin ada antara miker yang bertanya; ”Mior, yang miker buat ni setakat training jer. Cukup ker...?”

Menjawab persoalan tersebut, ada beberapa perkara yang perlu teman jelaskan.

Pertama, antara training dan inisiatif lain yang diperlukan untuk bawa organisasi jadi cemerlang, banyak pakar menyatakan inisiatif training hanya contribute kurang lebih 20% daripada keseluruhan inisiatif yang diperlukan untuk bawa organisasi jadi cemerlang. Namun harus jelas yer, inisiatif training merupakan pintu masuk utama dalam usaha bina organisasi cemerlang. Tanpa melalui pintu masuk ini, masakan kita boleh mula lakukan usaha bina organisasi cemerlang? Fikirkan ...

Kedua, teman suker menyatakan disini bahawa program 3K ini bukan setakat training dalam classroom sahaja, tetapi apa yang dipelajari dalam classroom itu boleh diamalkan terus ditempat kerja memandangkan setiap modul 3K telah diolah sedemikian rupa agar boleh terus dilaksanakan ditempat kerja. Fikirkan ...

Ketiga, program 3K merangkumi soal asas dan menyeluruh dalam menggerak sumber utama orgaisasi iaitu manusia. Bila setiap anggota kerja didedahkan dengan ilmu asas dan skill asas yang ada dalam 3K, pasti mereka berupaya melihat situasi dan tuntutan organisasi mereka secara menyeluruh biarpun mereka hanya menjawat jawatan yang rendah. Ini sudah pasti membawa cara pandang positif dan seterusnya tindakan yang amat postif.
.
Fikirkan ...

Untuk mengukur samada organisasi kita cemerlang, ada empat kayu ukur yang boleh kita pakai iaitu;

Kepuasan Pelanggan
Pencapaian Inisiaitf Kualiti sebagai alat/amalan capai Matlamat Organisasi
Pencapaian Matlamat Organisasi
Kepuasan Anggota Kerja

Contoh, jika kesemua kayu ukur dia atas hebat kecuali kepuasan anggota kerja tidak dicapai, apa jadi dengan organisasi tersebut? Jelas, organisasi itu tidak boleh bertahan lama. Kesemua kayu ukur ini perlu diambil berat secara seimbang.
.
Fikirkan ...
.

Sudah banyak organisasi teman tengok yang merudum akibat gagal menangani keempat-empat kayu ukur ini. Percayalah, 3K telah direka agar keempat-empat kayu ukur ini dapat kita capai secara seimbang malah dicapai secara berterusan.

Sebelum teman mengundur diri, teman ingin memperkatakan satu perkara. Semua yang teman sebutkan dalam siri ‘Organisasi Aku Cemerlang?’ ini tidak akan kemana-mana jika pemimpin sesuatu organisasi itu tidak buy-in semua idea ini. Bagi teman, merekalah yang merupakan ’root-cause’ samada berjaya atau tidak program ini. Perlu ada ciri-ciri pada para pemimpin seperti berpandangan jauh, rendah diri, ingin belajar dan mahu terlibat sama untuk menjayakan program ini. Jika tidak, terus terang teman katakan, kita akan letih membuang masa, duit dan tenaga. Balik rumah, tidur lagi bagus.

Tetapi jika pemimpin punya ciri-ciri ini dan bersedia ’to go for a journey’ dengan 3K sebagai pemandu arahnya, teman more than happy to assist kerana sungguh ... 3K is my passion! .


Lagi pun bila kita bercakap mengenai Pembangunan Organisasi, apakah yang lebih penting dan asas dari hal ini?

Fikirkan ...
.
Ke Arah Peningkatan Produktiviti!

Tuesday, February 10, 2009

Organisasi Aku Cemerlang? - Part 6 of 7

.
(teman bermaksud saya dalam loghat Perak)
(miker disebut ’mee-ker’; bermaksud awak dalam loghat Perak)

Seperti yang dijanjikan, pada siri ‘Organisasi Aku Cemerlang?’ kali ini, teman mahu membawa tumpuan miker semua kepada carakerja/proses dalam satu pasukan. (Nota : pasukan disini terdiri daripada 5 – 15 orang anggota kerja). Apa yang teman biasa tengok sebelum ini, carakerja dalam satu pasukan itu banyak bergantung kepada latarbelakang pemimpin pasukan itu sendiri.
.

Jika pemimpin itu seorang yang lebih berat kepada merancang, maka kita akan lihat pasukan itu banyak menghabiskan masa merancang dalam carakerja mereka. Jika pemimpin itu lebih berat membuat keputusan secara reaktif (macam ‘cowboy’ bak kata seorang sahabat teman) berdasarkan kepada keadaan semasa itu, maka kita akan lihat pasukan akan respon secara mendadak bila bertemu dengan sebarang perubahan keadaan semasa. Worst of all, jika pemimpin itu seorang yang payah untuk membuat keputusan, maka kita akan nampak pasukan tersebut semacam ‘going in circle’ sahaja perjalanannya.

Adakah kita terpaksa menyerah nasib pasukan itu berdasarkan kepada situasi sebegini? Untuk itu, teman tertarik dengan satu amalan orang Jepun. Teman rasa, nak kata orang Jepun ini lebih pandai dari kita tak betul jugak. Tapi mereka punya disiplin dan carakerja dalam satu pasukan yang cukup hebat. Teman dengar amalan ini sebenarnya sudah sememang wujud dalam budaya mereka yang berasal dari budaya samurai. Betul tak betul tu, teman tak tahulah. Hinggakan ada satu kata-kata yang menyatakan; Orang Jepun tak kemana jika berseorangan tetapi jika mereka bertemu dan bekerja dengan kawannya, dunia ini mereka boleh tawan!


Jadi apa dia amalan dalam pasukan yang diamalkan oleh orang Jepun ini? Orang sekarang memanggilnya Plan-Do-Check-Action (PDCA - Ada seorang sahabat teman memanggilnya ’Please-Don’t-Change-Again'. Ini gurau jer). Bunyinyer senangkan tapi memang cukup efektif. Teman tengok di Jepun dari peringkat tertinggi hingga peringkat terendah dalam hairaki organisasi Jepun mengamalkannya.

Sebelum memulakan sebarang tugas untuk mencapai matlamat yang telah dikenalpasti, orang Jepun ni biasanya akan membuat perancangan (PLAN) yang amat teliti. Mereka buat perancangan dan keputusan bukan semata-mata ikut rasa aje, tetapi keputusan dan perancangan mereka banyak bersandar kepada fakta. Itu sebab, orang Jepun akan spend banyak masa kutip data dan translate data tersebut kepada bentuk fakta yang relevan. Bagi mereka, it is ok spend banyak masa merancang agar kurang kesilapan berlaku semasa melaksana (DO) tugas itu nanti. Itu sebab ramai yang telah biasa bekerja dengan orang Jepun mendapati bila mereka merancang, masa yang diambil begitu lama. Tetapi bila mereka melaksana apa yang dirancang, nampak macam ’smooth sailing’ aje.


So far, mungkin ada antara miker bertanya; ”Kita kan biasa buat macam tu?” Memang betul. Tetapi orang Jepun tak berhenti setakat itu sahaja. Seterusnya, selepas laksana (DO) apa yang dirancang (PLAN), mereka akan mengkaji (CHECK) samada wujud jurang antara rancang dan laksana. Jika ada, mereka akan mencari punca dan penyelesaiannya. Lepas tu mereka akan ambil tindakan (ACTION) berdasarkan kepada penyelesaian yang telah dikenalpasti.

Sekali lagi, mungkin ada antara miker bertanya; ”Itu pun kan biasa kita lakukan?” Memang betul la apa yang miker katakan tu. Tapi dari renungan teman, orang kita ni setakat tahu ajer tapi jarang sangat buat. Manakala orang Jepun tu pulak, benda-benda begini mereka sentiasa buat. Dah jadi budaya mereka. Kita setakat tahu but mereka buat! Jauh beza tu beb. Bak kata mat salleh; Knowing and Doing are poles apart.


Cerita lanjut pasal PDCA ini dan langkah-langkah terperinci bagaimana nak laksana PDCA ini ada teman ceritakan dalam Kami Berjaya Part 2 (KB2). Teman more than happy to share this experience dengan miker semua.

Mungkin di ketika ini, ada antara miker semua yang dah biasa dengan PDCA ini tapi selalu saja gagal dalam penggunaannya bertanya; ”PDCA ini bunyi memang senang ler, tapi kita ni ada ker disiplin nak buat PDCA macam orang Jepun tu? Untuk jawab soalan miker tu, teman syorkan miker perlu hadiri Program Kami Berjaya Part 1 (KB1). KB1 ini menekankan psikologi dalam kerja berpasukan agar kita punya ‘disiplin’ dalam kerja berpasukan.

Dalam kata lain, KB1 dan KB2 ini ibarat kembar siam ler.


Ke Arah Peningkatan Produktiviti!

Thursday, February 5, 2009

Organisasi Aku Cemerlang? - Part 5 of 7

.
(teman bermaksud saya dalam loghat Perak)
(miker disebut ’mee-ker’; bermaksud awak dalam loghat Perak)

So far dalam siri ‘Organisasi Aku Cemerlang?’, teman telah mulakan dengan menekankan kepentingan kepimpinan (Part 1 – 2). Selepas seseorang pemimpin itu faham mengenai erti kepimpinan itu sendiri, ada dua perkara asas yang perlu dilaksanakan oleh beliau bagi memastikan orang yang dipimpinnya mahu turut serta dalam apa juga yang mahu dicapai beliau. Perkara pertama yang perlu diberi tumpuan ialah kepada usaha agar anggota kerja mereka punya matlamat peribadi yang sejajar dengan matlamat organisasi dan kreativiti (Part 3 – 4).


Perkara kedua yang perlu diberi penekanan ialah soal kemampuan untuk bekerjasama antara anggota kerja. Teman rasa bila teman sebut soal kerjasama ini, teman rasa ada antara miker yang akan tersenyum sendirian. Bukan apa, teman yakin, ramai antara kita memang punya banyak pengalaman yang huru hara bila sebut bekerjasama. Kekadang itu, just kerana seorang ahli pasukan tu tak suka rupa hidung kawan sepasukannya pun dah menyebabkan gagalnya kerjasama dalam pasukan tersebut.

Dalam banyak hal, bila pemimpin punya masalah ini, mereka akan hantar pasukan mereka menyertai program ’team building’. Tapi bila balik, mungkin boleh bertahan seminggu aje semangat berpasukan itu. Lepas tu, timbul balik perangai lama. Teman berani bercakap begini kerana teman memang punya banyak pengalaman sebegini!

Sudahnya, dimana silapnya ’typical team buiding’ yang ada sekarang?


Dari renungan teman, bila diadakan team buiding - main satu games, lepas tu fasilitatornya akan memberi lesson learned dari games tersebut. Lepas tu main games lain pulak dan bagi ’lesson learned’nya. Begitu lah seterusnya sampai habis dua atau tiga hari. Dari renungan teman, di akhir sessi team building ini, semua peserta team building ini memang la seronok dan bersemangat (teman pun sama), tapi bila balik apa jadi ? Miker sendiri tahu apa yang akan terjadikan?

Unsur-unsur yang missing disini ialah yang pertamanya, peserta tidak didedahkan kepada gambaran besar tentang perjalanan membina pasukan yang berdaya tinggi. Yang kedua, program teambuilding ini perlu menyediakan susulan yang perlu dilakukan bila balik ke tempat kerja nanti. Pemimpin perlu terlibat sama dalam susulan ini dengan memantau sendiri aktiviti susulan.

Jika dua unsur ini ada dalam satu program team building itu, pasti kerjasama antara anggota kerja mampu dipertingkatkan. Menyedari tentang kepentingan ini, itulah sebabnya teman datangkan program Kami Berjaya Part 1 (KB1).


KB1 akan menerangkan secara terperinci perjalanan membina pasukan berdaya tinggi. Tak cukup dengan itu, setiap latihan atau games dalam KB1 telah disusun sebegitu rupa agar memberi kefahaman secara experiential learning bagi memahami konep ini. Disamping itu, peserta KB1 akan diberi kaedah bagaimana melaksanakan ilmu ini ditempat kerja. Dalam lain perkataan wujud jambatan di antara program dalam bilik kuliah dan aktiviti di tempat kerja. Rasa teman, bila dibuat begini barulah ada makna kita buat team building. Miker pun rasanya setuju jugak dengan pendapat teman kan? Jika ada keperluan untuk tingkatkan kerja berpasukan dalam organisasi miker, jangan lupa teman yer ...

Apa yang teman ceritakan di atas adalah pembinaan dari segi psikologi untuk membina pasukan yang berdaya maju. Kita jugak perlu membekalkan anggota kerja kita dengan kaedah atau proses bagaimana melaksana sesuatu kerja dalam satu pasukan untuk capai matlamat pasukan. Perkara ini akan teman ceritakan pada siri ’Organisasi Aku Cemerlang?’ yang akan datang.


Ke Arah Peningkatan Produktiviti!

Sunday, February 1, 2009

Organisasi Aku Cemerlang? - Part 4 of 7

.
(teman bermaksud saya dalam loghat Perak)
(miker disebut ’mee-ker’; bermaksud awak dalam loghat Perak)

Sejak akhir-akhir ini, teman tengok ramai yang bercakap pasal inovasi dan kreativiti. Miker sedar ker? Baik dalam paper, dalam TV, atas papan iklan, dalam organisasi dan malah Kerajaan pun jugak banyak bercakap mengenainya.


Tapi sebelum tu, apa makna kreativiti dan inovasi? Dalam bahasa yang paling mudah, kreativiti bermaksud mencari idea baru manakala inovasi bermaksud menukar satu idea baru tersebut agar boleh buat untung. Itu sahaja. Tak payah sangka bahawa makna kreativiti dan inovasi ini berbelit-belit.

Teman termenung la jugak bila memikirkan kenapa kita perlu kepada inovasi dan kreativiti? Dalam dunia sekarang yang penuh pancaroba dan bilamana perlumbaan sesama manusia atau perniagaan makin sengit, kita mula cuba mencari idea baru agar boleh survive dalam hidup ini, agar boleh bina keuntungan dan agar hidup kita lebih bahagia. Ini antara sebab kenapa kita perlu kepada kreativiti dan inovasi.


Tetapi baru-baru ini, teman ada berjumpa seorang ’Guru’ dalam kreativiti dan inovasi yang menjelaskan mengapa perlu kepada hal ini dari satu sudut yang agak unik. Katanya, kreativiti dan inovasi diperlukan untuk menjawab dua soalan asas mengenai samada servis atau produk kita masih relevan atau sebaliknya. Dua soalan tersebut ialah;

1) Adakah kita mampu membantu melaksana ’Job to be done’(JTBD)?
2) Adakah kita mampu mencapai ’outcome expectation’(OE) dari JTBD?

Sebagai contoh, katakan satu masa dulu, orang (pelanggan) punya keinginan untuk menerangi rumah mereka. Ini ialah JTBD. Maka seboklah orang (pengusaha) mencari jalan untuk menerangi rumah. Pada mulanya, orang (pengusaha) telah berjaya mencipta lilin. Maka lilin ini merupakan penyelesaian kepada JTBD orang (pelanggan).

Bagaimana mudahnya memasang lilin, warna lilin yang diingini, kemudahan mendapat sumber lilin adalah contoh OE kepada JTBD itu tadi.


Bertolak dari sini, kita maklum perlumbaan untuk memenangi hati pelanggan makin sengit. Sebagaimana kita tahu, selepas itu telah wujud teknologi baru (wujud melalui usaha kreativiti dan inovasi) bagaimana mahu menerangi rumah dengan wujudnya kuasa elektrik. Apa jadi kepada pengusaha lilin? Miker semua tahu. Tahap relevan pengusaha lilin ini mula turun dengan mendadak! Walaupun pengusaha lilin itu sebok mahu meningkatkan mutu lilinnya, pasti mereka tidak boleh compete dengan pengusaha yang membekalkan tenaga elektrik. Fikirkan ...

Teman harap miker paham kepentingan kreativiti dan inovasi untuk menjawab JTBD dan OE ye. Dari apa yang disebutkan sebelum ini teman rasa miker dah jelas bahawa inovasi wujud dari kreativiti. Atas sebab itu kita perlu jelas dahulu apa dia tuntutan kreativiti. Maka dalam perbincangan seterusnya, teman akan hanya bercakap pasal kreativiti.

Teman suka mendifinasikan kreativiti sebagai satu usaha yang menggabungkan 2 atau lebih idea menjadi satu idea baru. Contoh kreativiti ialah bilamana idea kerusi dan roda digabungkan lalu mewujudkan idea baru iaitu kerusi roda.


Manakala untuk mendapat keupayaan menjadi kreatif ini pula, kita perlu kepada satu kemahiran lain yang dipanggil sebagai ’ability to relates’. Makna ’ability to relates’ ini ialah menggunakan idea dari satu cabang ilmu ke dalam cabang ilmu yang lain. Contoh, menggunakan teori relativiti yang merupakan satu idea dari cabang ilmu fizik ke dalam cabang psikologi.

Semua kemahiran ini bermula dengan menuntut kita memahami asas manusia. Ini boleh diperolehi melalui program Anda Dilahirkan Berjaya (ADB) – Sila rujuk Organisasi Aku Cemerlang? – Part 3 of 7. Seterusnya kita perlu didedahkan dengan teknik dan alat asas kreativiti. Dalam program ’Kreativiti Untuk Berjaya’ (KUB), segala ilmu asas kreativiti ada diterangkan.

Bila anggota kerja sesuatu organisasi ini mula memahami erti kreativiti, banyak tugas dan matlamat organisasi dapat diselesaikan pada kos, tenaga dan masa yang lebih efektif.

Fikirkan ...


Apa kata miker invest dalam KUB. Pasti KUB akan merubah ’cara pandang’ miker dan anggota kerja miker!

Amateur Competes; Professional Creates.


Ke Arah Peningkatan Produktiviti!