.
Renungan
“If today were the last day of my life, would I want to do what I’m about to do today?”


Sunday, November 29, 2009

Video - Jadilah Dirimu Sendiri Yang Terbaik.

.
Hari ini genap usia aku 46 tahun. Aku hadiahkan video ini untuk diriku dan anda yang mahu mengambil iktibar darinya ...


.

Usia 46 tahun bukan satu usia yang singkat. Telah banyak pengalaman manis dan pahit aku lalui. Ada ketikanya aku merasakan aku terperangkap dalam satu jasad yang semakin dimamah usia. Bukan bermakna aku mahu berlagak muda, tetapi itulah yang aku rasakan sebenarnya. Namun, apa pun, aku tetap rasa syukur kepada Tuhanku ke atas segala nikmat yang aku terima selama ini.

Aku makin merasakan masa-masa yang masih ada pada aku ini makin bernilai harganya. Atas itu ...

Ya Tuhanku, mohon berkati masa-masa yang aku masih ada ini agar aku dapat capai segala misi dan visi aku yang masih belum aku capai ini.

Ya Tuhanku, mohon kurniakan kepada diriku, keluargaku, sahabatku dan semua manusia di atas muka bumi ini sejahtera-bahgia-kaya.

Sessi Pembinaan Pelan Bisnes & Operasi

.
Selasa lepas, aku sempat memfasilitatorkan satu sessi pembentukan Pelan Bisnes dan Operasi untuk Pejabat Senggaraan Aset, Johor Bharu, salah satu Unit Bisnes dalam Bahagian Penghantaran, Tenaga Nasional Berhad. Unit Bisnes ini bertanggungjawab untuk mempastikan bekalan elektrik pada peringkat 132kV dan ke atas dapat dibekalkan secara selamat, terjamin dan berdayaharap kepada seluruh negeri Johor.
.

Selama ini, aku lihat, bila sebut sahaja pasal pembinaan Pelan Bisnes dan Operasi, pasti ramai merasa subjek ini membosankan. Benarkah begitu? Jadi itulah sebenarnya cabaran aku. Aku mahu jadikan sessi sebegini satu sessi yang 'fun' dan bermakna bagi mereka yang terlibat.


Berbekalkan pengalaman dan ilmu yang wujud dalam program Pimpinan Berjaya Part 2, aku sebenarnya mula merangka bagaimanakah ‘approach’ aku agar subjek ini boleh mewujudkan penerimaan yang positif dan sudahnya mereka semua mahu terlibat secara aktif dalam pembinaan Pelan Bisnes dan Operasi dan seterusnya menyokong perlaksanaannya.


Dalam ‘approach’ aku ini, aku telah menetapkan untuk menggunakan Rangka Kerja Malcolm Baldridge yang telah aku lakukan sedikit ubah suai sebagai model pembentukan Pelan Bisnes dan Operasi mereka. Aku katakan kepada mereka bahawa Rangka Kerja Malcolm Baldridge ini perlu dijadikan sebagai strategi mereka mentadbir Unit Bisnes mereka. Aku nampak mereka seolah-olah macam orang buta baru celik bila aku menghuraikan konsep ini. Aku ‘provoke’ mereka dengan menyoal mereka samada mereka mahu mempunyai kompetensi mentadibir ini. ‘Of course’ mereka mahu!


Bermula dari situ, aku nampak sangat penerimaan mereka. Aku puas. Jadi bila aku hubungkan Rangka Kerja Malcolm Baldridge ini dengan konsep Strategy Map dan Balanced Scorecard (BSC) sebagai kaedah untuk melaksana strategi mereka, kerja aku sudah jadi mudah. (Gabungan Strategy Map dan BSC membentuk Pelan Bisnes). Mereka dengan cepat boleh memahami. Kerana apa? Sebab mereka sudah cukup memahami teori asas. Jadi bila asasnya sudah jelas, mereka mudah menangani sebarang persoalan dihadapan mereka.


Selepas membentuk Pelan Bisnes, aku meminta mereka agar memindahkan semua inisiaitf dalam BSC yang mampu mereka laksana pada tahun kewangan ini ke dalam Initiative Tracker agar setiap inisiatif ini dapat dipantau dengan terperinci. (Initiative Tracker membentuk Pelan Operasi).


Manakala setiap perlaksanaan setiap inisiatif di dalam Initiative Tracker ini pula perlu diagihkan kepada setiap anggota kerja mereka. Agihan kerja ini membentuk Key Performance Indicators (KPI) masing-masing.


Bagi membantu setiap anggota kerja meningkatkan kompetensi melaksanakan KPI masing-masing pula, latihan yang sesuai dan sejajar dengan kompetensi itu perlu diberi. Sudahnya, latihan-latihan yang dikenalpasti itu perlu diikuti oleh anggota kerja itu pada tahun kewangan tersebut.

Bunyinya senangkan? Memang senang! Ini diakui oleh mereka yang menghadiri sessi ini.

Mereka kata …

“Tak sangka yer …. mudah jer rupanya, ingatkan payah.. Jika En Mior tak jelaskan macam mana membina kedua-dua Pelan ini, kami pasti kami masih lagi samar-samar”.

Aku terima sms ini dari En Zulkifli Yusuf, Pengurus Wilayah, Pejabat Senggaraan Aset, Johor Bharu ...

TQ Mior. A very open and effective session with the engineers and executives. The attendees all agree that the two day Business Plan and Annual Operating Plan retreat is very relevant and recommended for all other regions/branches.

Puas hati aku.


Akhir kata, selepas ini, aku yakin pasukan pengurusan unit bisnes ini sudah mampu melaksanakan ‘review’ ke atas pelan-pelan mereka ini secara mudah, fokus dan praktikal. Bila ini dilakukan secara sistematik dan berterusan, pasti ianya membawa mereka hampir kepada matlamat yang mahu mereka capai. Balik dari sessi itu, aku belanja diri aku buffet di Hotel Puteri Pan Pac. Malam tu, aku tidur like a baby.

Wednesday, November 25, 2009

Nilai Diri

.
Sedang aku, menanti penerbangan ke JB dari KLIA beberapa hari yang lepas, aku teringat pada beberapa hari sebelum itu, akan perbincangan melalui ‘skype’ dengan seorang rakan baik aku yang kini sedang bertugas di Aidelaide, Australia. Seronok aku bertukar fikiran dan idea dengan beliau.
.

Perbincangan kami pada petang itu berkisar mengenai bagaimana mahu mewujudkan ‘excellence’ di tempat kerja. Beliau menegaskan bahawa jika dibandingkan antara syarikat di Australia dan Malaysia, syarikat di Malaysia ini tidak ada kurangnya berbanding dengan syarikat di Australia. Apa yang mereka ada, kita pun ada. Namun rakan baik aku ini telah menggariskan beberapa nilai yang diamalkan oleh syarikat di Australia yang jarang ada dalam syarikat di Malaysia. Bagi beliau inilah perbezaan ketara antara mereka dan kita yang menyebabkan mereka capai ‘excellence’ dan tidak kita.

Perbezaan yang dimaksudkan oleh beliau itu terkandung dalam amalan 5 nilai utama yang diamal oleh mereka di sana.
.

1. Dailog dua hala bagi membincang sebarang masalah dan cabaran.

2. Saksama dalam pembahagian kerja. Penekanan juga dibuat terhadap meningkatkan kompetensi anggota kerja tanpa pengecualian. (Latihan yang tepat pada keperluan dan masa). Hasilnya, setiap anggota kerja menjadi mahir dan tidak wujud ‘deadwood’.

3. Kepercayaan (Trust). Antara cara mereka untuk menghapuskan ketidakpercayaan (distrust) di sana ialah dengan tidak melaksanakan system ‘punch card’. Mengapa ‘punch card’ diwujudkan?. Punch card diwujudkan (kalau kita benar-benar ikhlas) adalah berlandaskan ketidakpercayaan! Fikirkan …

4. Bertanggungjawab dan menyelesaikan kerja tanpa dipaksa.

5. Disiplin diri.

Jika direnung ke lima-lima nilai ini, aku merasakan jika syarikat benar-benar mengamalkan tiga nilai yang pertama, dengan sendirinya nilai 4 dan 5 akan wujud tanpa dipaksa.
.

Itulah perbezaan mereka dan kita. Kita tahu semua nilai ini bagus tapi kita tak amal. Mereka tahu nilai-nilai ini bagus tapi mereka amal. Bunyi bezanya kecil tapi hasil antara dua pandangan ini amat jauh bezanya! Fikirkan ...

Maka tak hairanlah mengapa satu masa dulu ada seorang pemimpin tertinggi negara ini mengatakan kita punya infrastruktur negara maju tapi mengamalkan mentaliti negara dunia ketiga.
.

Bila aku kaji semula fenomena di atas, aku terfikir patutlah negara maju macam selalu pandang serong terhadap kita dan bukanlah semata-mata mereka punya niat serong terhadap kita.

Apa pun, sudahnya pilihan di tangan kita. Kalau kita rasa susah untuk berubah, maka susahlah jadinya. Tapi jika kita rasa serius dan perlu berubah, maka berubahlah kita.
.

Apa pun, rakan aku itu sempat menyatakan bahawa, “Mior, your idea in PPB3K has been practiced by people over here. I found it so easy and the result is simply excellence!”. Terkedu aku sebentar, benarlah sangkaan aku selama ini, PPB3K itu mudah dan praktikal. Terima kasih Razib.

Sunday, November 22, 2009

Komentar PPB3K

.
Saya tertarik dengan komentar beberapa sahabat yang menyatakan bahawa;
.
1) Program saya membicarakan soal yang biasa iaitu Kesedaran Diri, Kerja Berpasukan dan Kepimpinan tetapi mengapa ianya dipersembahkan dalam bentuk yang merumitkan seperti mewujudkan konsep PPB3K?

2) Masyarakat tidak suka kepada perkara yang berat-berat kerana masyarakat tidak gemar berfikir.

3) Bolehkah ianya diperkenalkan dalam bahasa yang lebih mudah?
.
Apapun, terlebih dahulu saya perlu berterimakasih kepada mereka kerana hasil pandangan mereka itu memberi kesempatan untuk merenung semula apa yang mahu saya bawa dalam PPB3K ini. Disini saya mahu ambil kesempatan memperjelaskan persoalan ini.
.
(Soalan 1) Bila bercakap mengenai soal Kesedaran Diri, Kerja Berpasukan dan Kepimpinan (3K), kebiasaannya kita bercakap mengenai soal ini secara berasingan. Contohnya, bila orang bercakap pasal Kesedaran Diri, kita jarang memperkaitkan soal Kerja Berpasukan dan Kepimpinan dengan Kesedaran Diri.

Namun, falsafah utama PPB3K menganjurkan agar untuk seseorang individu atau organisasi itu berjaya, ketiga-tiga K ini perlu diambil tindakan secara bersepadu. Itu uniknya mengenai pendekatan PPB3K ini sebab ramai yang tidak menyedari hakikat ini. Bagi mempromosi falsafah ini, saya terpaksa mewujudkan satu istilah baru. Maka lahirlah istilah PPB3K.

Harapan saya, bila seseorang itu terserempak dengan istilah PPB3K, akan wujud tanda tanya dalam dirinya untuk mengetahui tentang apa itu PPB3K. Maka ini sudah pasti memberi ruang pada saya memperjelaskan falsafah PPB3K itu sendiri.
.
(Soalan 2) Mengenai tanggapan bahawa masyarakat tidak suka berfikir, saya suka membangkitkan kata seorang pakar; ‘Jika ingin melihat kemajuan sebuah negara, lihatlah bagaimana cara berfikir warganya’. Apakah pula takrif berfikir?. Berfikir dalam bahasa paling mudah ialah sejauh mana kita menggunakan fikiran kita untuk meningkatkan kehidupan kita.

Dari idea-idea di atas jelas sangat kepada kita bahawa untuk memajukan diri dan organisasi, ianya perlu bermula dengan berfikir. Tanpa berfikir, tunggukan saat kehancuran masing-masing. Ini merupakan cabaran kepada kita semua. Namun melalui PPB3K telah disediakan satu pelan tindak bagi menangani isu-isu yang disebutkan di atas. PPB3K merupakan satu resepi hasil penyelidikan dan kajian lebih kurang 20 tahun lamanya. Satu tempoh yang saya jangka cukup untuk membuktikan keunggulan falsafah PPB3K itu sendiri.
.
(Soalan 3) Mengenai gaya bahasa yang digunakan bagi memperkenalkan PPB3K, saya merasakan idea-idea dalam PPB3K ini sebenarnya mudah. Ini diakui sendiri oleh mereka yang pernah menghadiri PPB3K. Saya syorkan agar mereka yang merasakan menusahkan agar hadir salah satu modul dalam PPB3K dan saksikan sendiri samada PPB3K itu payah atau sebaliknya.

PPB3K dituju khas kepada mereka yang mahu berfikir dan mahu melakukan perubahan. Tak guna bercakap pasal perubahan jika kita mahu melupakan soal berfikir. Memang PPB3K sesuai untuk semua tetapi ianya lebih bermakna kepada mereka yang sanggup ’challenge’ diri dalam mencapai hajat masing-masing. Fikirkan ...
.
Akhir kata, PPB3K sebenarnya mudah. Namun kita perlukan masa dan kesabaran dalam memahami dan mengamal konsep PPB3K. Bukankah faktor masa dan kesabaran diperlukan dalam hidup ini dalam apa juga yang kita lakukan? Pengalaman menunjukkan bilamana kita sentiasa terburu-buru dan tidak sabar, tak mungkin kita memperolehi kejayaan yang seimbang dan berpanjangan. Apa kata tuan puan melabur dalam PPB3K? Tak kenal maka tak cinta. Bila tiada cinta, hidup akan hilang ummmmp!

Namun, saya mahu mendengar pandangan tuan puan. Silakan ...

Wednesday, November 18, 2009

Video - Raikan Kehidupan

.
Kehidupan satu anugerah besar dari Sang Maha Pencipta. Kehidupan yang dibiarkan sia-sia amatlah merugikan. Kehidupan perlu kita raikan. Bagaimana? Saksikan video berikut ...

Harapnya, selepas menyaksikan video ini, kita punya resepi bagaimana mahu raikan kehidupan ini. Jika masih samar-samar mengenainya, apa kata anda hadirkan diri dalam program Anda Dilahirkan Berjaya. Satu program asas perancangan kehidupan yang menjanjikan satu pendekatan baru tentang kehidupan.

Ramai yang telah mendapat faedah darinya. Rasanya sudah sampai masanya anda mendapat faedah darinya juga. Untuk keterangan lanjut hubungi saya.

Saturday, November 14, 2009

Story of Two Screws

.
Once upon a time there were two screws fastening a vital part of a gasoline engine. One of the screws was haughty and proud of it's shining head. The second screw was quiet, intent only on doing its job to the best of its ability.
.

One day a speck of rust appeared on the head of the second screw. Filled with vain pride of its own beauty, the first screw began to laugh at the second. "Your head is tarnished," the first said to the second. "Look at you. Your perfect luster is gone."

The second screw said nothing. Instead, it concentrated on what it was doing. "How ugly you have become," the first screw chortled, "and how beautiful I have remained." Then it began to laugh so hard at the second screw that it failed to notice that it was working itself loose. Finally it dropped off the engine and plunged into a small pool of dirty oil below.
.

With the first screw no longer holding up its end of the load, the second was faced with doing the work of two. Meanwhile the first screw, now covered with grimy oil, wailed and lamented. "Just look at me! I'm dirty and filthy and all my beauty is gone. By laughing at the blemish on my friend the second screw, I worked myself loose and fell into the muck. Now I'm doomed."

Now, it just so happened that a short time later the owner of the engine started it up. He immediately noticed that something didn't sound right -- the engine was running rough. When he checked, he instantly saw that one of the two screws holding the vital part was missing. "Ah ha!" the owner said. "One of the screws must have worked itself loose and fell to the ground, but I don't see it. Maybe it fell into that puddle of old oil."
.

The owner reached into the oil and found the missing screw. "Look at you," the owner said. "You're all covered with grime and oil. How ugly you are. But I will fix that right away." The owner reached for a nearby rag and wiped all the oil and grime off the first screw until it shone even brighter than before. Then he replaced it on the part. Before he turned away, he noticed a little speck of tarnish on the head of the second screw. With the second rag, he wiped the head clean and bright. Then the owner walked away.

Finally the engine was started. The two screws, now equally beautiful, held the part tight. "Forgive me, my friend," the first screw said to the second. "In my vanity, I was so busy laughing at your blemish that I did not notice that I was working myself loose."
.

"And what have you learned?" the second screw quietly asked."I learned not to judge others because I have my own sins to deal with.""Then," the second screw said, "I forgive you."

"Thank you, my friend. And rest assured, my vanity will remain forever at the bottom of that dirty puddle of oil."
.

To Ponder: PPB3K will forever remind us to make sure our vanity will remain at the ‘bottom of the dirty puddle of oil’.

Wednesday, November 11, 2009

ADB di Sudara Beach Resort, Kelantan

.
Minggu lepas, aku berkesempatan mengendalikan program Anda Dilahirkan Berjaya (ADB) untuk sekumpulan anggota kerja Pejabat Senggaraan Aset Kota Bharu, Bahagian Penghantaran, Tenaga Nasional Berhad.
.

Mereka menjemput aku kerana mereka berhasrat menjadi pejabat terbaik dalam Pengurusan Aset bagi Bahagian Penghantaran. Sepanjang perjalanan aku dalam penerbangan kesana, aku asyik memikirkan bagaimanakah caranya pendekatan aku agar ADB ini boleh dikaitkan dengan hasrat mereka.
.

Fikir punya fikir, aku dapat satu idea. Apa kata aku jadikan maksud utama program ini nanti ialah untuk mencapai kecemerlangan, setiap dari mereka perlu mengenalpasti matlamat yang mereka sendiri mahu capai di tempat kerja namun matlamat tersebut perlu sejajar dengan kehendak organisasi dimana mereka bekerja. Bila sudah jelas matlamat, baru mudah capai kecemerlangan. Mmmm .. not a bad ideakan.
.

Bila sampai saja di Sudara Resort, Bachok, Kelantan, tempat berlangsungnya program ADB ini, aku bingkas memperkemaskan ADB agar ianya sejajar dengan mengapa mereka berkumpul disini.
.

Sepanjang program ini berjalan, aku dapat rasakan perubahan perasaan di kalangan mereka terutamanya bila aku menceritakan apa itu ’intipati masa’. Semasa ’break’ , aku menjadi sedikit sebak bila ada seorang di kalangan mereka menyatakan beliau sebatang kara di dunia ini. Dia mengalirkan air mata kerana cerita intipati masa ini amat mengesankan dirinya.
.

Kemudian bilamana aku menceritakan konsep ’stick person’ itu pula, aku lihat beberapa ’hardcore’ di kalangan mereka mula membuka mata. Aku katakan bahawa jika kita tidak punya gambaran diri kita, bagaimana kita boleh mengoptima penggunaan diri kita ini. Ada di kalangan mereka yang aku lihat macam tidak senang duduk bila berdepan dengan kenyataan ini. Mereka seakan mahu menyangkal kenyataan ini namun tidak berupaya kerana apa yang diutarakan ini memang masuk akal!
.

Selepas itu, aku ’bombart’ mereka dengan kenyataan untuk mencapai kecemerlangan, setiap dari mereka perlu mengenalpasti matlamat yang mereka sendiri mahu capai di tempat kerja namun matlamat tersebut perlu sejajar dengan kehendak organisasi dimana mereka bekerja. Aku ulangi kenyataan ini lagi dan lagi. Baik dalam bicara aku, dalam lagu yang aku mainkan maupun dalam latihan yang aku adakan agar terkesan kepada fikiran, perasaan, suara hati dan tindakan mereka.

Apa kata mereka mengenai ADB?

ADB dapat tingkatkan produktiviti saya kerana telah memberi gambaran yang jelas mengenai apa itu matlamat.
.

ADB perlu diberi kepada semua pekerja terutama yang menghadapi masalah dalam pekerjaan.

ADB menggunakan ayat-ayat yang mudah difahami dan mempunyai kandungan yang cukup menarik.
.

ADB telah memberi kesedaran yang mungkin kita tidak nampak sebelum ini.

Saya lebih berkeyakinan dan mempunyai matlamat dalam tugas seharian dan kehidupan saya.
.

ADB perlu diketahui oleh orang lain kerana ia amat sesuai untuk semua golongan masyarakat dalam usaha untuk berjaya.


Dalam perjalanan pulang menuju ke ’airport’, aku sempat membaca maklumbalas mereka berdasarkan kepada borang soal selidik yang aku minta mereka isikan sebelum tamat ADB ini. Aku senyum sendirian. Tujuan aku tercapai! Sebahagian besar dari mereka menyatakan mereka mendapat pandangan baru apa ertinya matlamat.
.

Kemudiannya, aku termenung sejenak. Aku sedar, apa yang mereka perolehi dari ADB ini tidak kemana jika mereka tidak amal apa yang mereka sudah ketahui. Aku terkenang seketika bagaimana dalam program ini, aku telah ’drill’ mereka hingga hampir serak suara mereka sepanjang program ADB ini agar melaungkan secara berulang kali slogan ... ”Pilihan Di Tangan Saya!”.
.

Semasa kapal terbang mula meluncur laju terbang meninggalkan Kota Bharu malam itu, sempat aku memandang ke luar tingkap memerhatikan Kota Bharu yang mula berhadapan dengan musim tengkujuh itu. Hati kecilku mendoakan agar mereka semua mencapai hasrat yang diingini itu. Terima kasih Pejabat Senggaraan Aset Kota Bharu, bagi pengalaman ini.

Friday, November 6, 2009

The Teacup

.
There was a couple who used to go to shop in the beautiful stores. They both liked antiques and pottery and especially teacups. One day in this beautiful shop they saw a beautiful teacup. They said, "May we see that? We've never seen one quite so beautiful." As the lady handed it to them, suddenly the teacup spoke.
.

"You don't understand," it said. "I haven't always been a teacup. There was a time when I was red and I was clay." My master took me and rolled me and patted me over and over and I yelled out, "let me alone", but he only smiled, "Not yet."

"Then I was placed on a spinning wheel," the teacup said, "and suddenly I was spun around and around and around. Stop it! I'm getting dizzy!" I screamed. But the master only nodded and said, "Not yet."

Then he put me in the oven. I never felt such heat. I wondered why he wanted to burn me, and I yelled and knocked at the door. I could see him through the opening and I could read his lips as He shook his head, "Not yet."
.
Finally the door opened, he put me on the shelf, and I began to cool. "There, that's better," I said. And he brushed and painted me all over. The fumes were horrible. I thought I would gag. "Stop it, stop it!" I cried. He only nodded, "Not yet."

Then suddenly he put me back into the oven, not like the first one. This was twice as hot and I knew I would suffocate. I begged. I pleaded. I screamed. I cried. All the time, I could see him through the opening nodding his head saying, "Not yet."

Then I knew there wasn't any hope. I would never make it. I was ready to give up. But the door opened and he took me out and placed me on the shelf. One hour later he handed me a mirror and said, "Look at you." And I did. I said, "That's not me; that couldn't be me. It's beautiful. I'm beautiful."
.
"I want you to remember," then, he said, "I know it hurts to be rolled and patted, but if I had left you alone, you'd have dried up. I know it made you dizzy to spin around on the wheel, but if I had stopped, you would have crumbled.

I knew it hurt and was hot and disagreeable in the oven, but if I hadn't put you there, you would have cracked. I know the fumes were bad when I brushed and painted you all over, but if I hadn't done that, you never would have hardened; you would not have had any color in your life.

And if I hadn't put you back in that second oven, you wouldn't survive for very long because the hardness would not have held. Now you are a finished product. You are what I had in mind when I first began with you."
.

Lesson Learned: God knows what He's doing (for all of us).He is the Potter, and we are His clay. He will mold us and make us, so that we may be made into a flawless piece of work to fulfill His good, pleasing, and perfect.

To Ponder: PPB3K aligns to God’s Law.

Tuesday, November 3, 2009

Video Muzik - Karena Cinta (Cinta Tuhan Kepada Diriku)

Cuba tuan puan hayati senikata lagu ni. Tanyakan kepada diri apakah makna semuanya ini.




Benarkah bila tiada rasa syukur dalam diri terhadap Tuhan, payah untuk kita menuruti perintahNya? Fikirkan ...