.
Renungan
“If today were the last day of my life, would I want to do what I’m about to do today?”


Sunday, November 29, 2015

Perjalanan Seorang Bakal Facilitator Better.Brighter



Malam tadi, aku sempat berbual dgn seorang manager dlm TNB ini. Sebelum ni dia ni telah sukarela tawarkan diri jadi part time facilitator program BB ini.

Masa mula2 aku kenal dia, aku pernah tanya dia mengapa nak jadi facilitator BB ni. Masa tu dia kata, dia tertarik dgn nama prog ni, tu sebab dia nak join. 

Masa tu aku senyum je.

Lepas dia hadir program BB kat PD utk para bakal faci baru BB, aku lihat dia mcm excited. Aku tanya lagi dia apa pendapat dia tentang BB. Kata dia masa tu, BB ni lainlah. Kalau tak dpt jadi facilitator BB pun, dia nak terapkan idea BB ni pada orang2nya sebab dia fikir idea BB ni mudah dan praktikal. 

Aku senyum je.

Kini selepas dua kali dia bawak BB secara live depan participants (syarat wajib utk dpt tauliah jadi faci BB), ni yang aku tanya dia mlm tadi ...

Apa tuan dpt dr BB?

Banyak! Yang paling penting idea2 ini bnyk bantu saya dlm kerja utk memimpin team saya dlm kerja saya. Tak macam sebelum ni, kini team saya lebih independent, lebih proaktif, lebih baik kerjasamanya dan lebih suka menyumbang!

Apa yang tuan buat sampai anak buah tuan boleh jadi begitu?

Secara santai, saya terapkan idea2 BB pd mereka setiap kali kami meeting.

Senang ke mereka faham?

So far, Alhamdulillah. Saya rasa mereka faham sebab mereka guna apa yg saya sampaikan tu dlm kerja mereka. Saya rasa lega sgt. Skrg baru saya ada masa utk merancang kerja dgn lebih baik ... kalau tidak asyik bnyk masa habis utk tangani perkara2 terdesak.

Aku tersenyum dengar cerita dia. 

Bukan apa, itulah yang aku hajati selama aku buat BB ni ... nak tengok ada seorang ketua satu unit dlm TNB ni berjaya apply idea BB ni dlm tugas mereka dan sudahnya mencapai matlamat kerja mereka.

Sudahnya, aku kata pada manager ni ... tuan dah lebih dari layak jadi facilitator BB ni. Tuan dah dapat tauliah jadi facilitator BB!


Program Better.Brighter – Empat Renungan - Renungan Ketiga - Hukum Memberi dan Menerima (Siri 5)


Renungan Ketiga: Hukum Memberi dan Menerima

Sudah lama kita hidup di atas mukabumi ini. Adakah kita memahami Hukum Memberi dan Menerima ini? Jika kita memahaminya, adakah ini telah menjadi amalan hidup kita?


Hukum ini secara asasnya menyatakan bahawa untuk menerima sesuatu kita perlu memberi dahulu. Tidak mungkin kita boleh menerima sesuatu sebelum kita memberi dahulu. Sebagai contoh, jika kita mahukan aman damai, kita perlu beri sangka baik dahulu. Jika kita mahukan pengalaman dalam tugas, kita perlu beri masa dan tenaga dalam tugas tersebut. Jika kita mahukan keredhaan Tuhan, kita perlu menuruti perintah Tuhan dahulu.

Jika kita mengamalkan hukum ini di dalam hidup kita, dengan izin Tuhan, memang banyak kejayaan yang kita raih dalam hidup ini tidak kira apa juga cabang hidup itu, baik dalam kerjaya, famili atau masyarakat. Cuba semak diri sendiri, adakah sebelum ini kita berjaya mencapai apa yang kita hajati? Jika ianya benar, sememangnya kita banyak memberi untuk mencapai apa yang kita hajati baik dari segi masa, tenaga mahupun wang ringgit.

Hukum ini, kita sedar atau tidak, kita faham atau tidak, tetap berlaku kepada diri kita. Itu sebab penting sangat kita memahaminya agar kita tidak dimakan ‘sumpah’ hukum ini. Sudah ramai manusia kecundang dalam hidup ini kerana cuai dengan hukum ini.

Satu perkara yang perlu kita jelas tentang hukum ini ialah hukum ini tidak pernah lupa. Hukum ini tetap akan kita terima padahnya walaupun masa telah berlalu. Mungkin minggu depan, mungkin bulan depan, mungkin tahun depan kita akan terima padahnya. Mungkin juga keturunan kita yang akan menerima balasannya atau mungkin kita akan terima di alam akhirat nanti. Apa pun kita tetap akan menerima balasan akibat apa yang kita beri sebelumnya!  


Sebagai contoh, dalam program Better.Brighter, kita telah dipertontonkan video cerita Dr. Prajak Arunthong. Moga-moga cerita Dr. tersebut menjadi peringatan untuk kita semua.

Dalam usaha kita di TNB untuk mentransformasi TNB ini agar mencapai hajat bersama kita iaitu DDRC, sangat penting kita memerhatikan hukum ini dalam segenap tindak tanduk kita semasa bertugas. Jika kita benar-benar mahu mencapai DDRC tersebut, inilah satu mindset yang perlu kita pegang dan dengan izin Tuhan, ini bakal membawa kita laju mencapai DDRC itu.

Moga-moga selepas ini kita diberi kesedaran dan kekuatan untuk mengamalkan hukum ini di dalam hidup kita.  
 

Monday, November 23, 2015

Program Better.Brighter: Empat Renungan - Renungan Kedua - Niat (Siri 4)


Renungan Kedua: Niat

Telah lama kita hidup. Apa yang kita faham tentang niat? Saya yakin lain orang lain erti mereka tentang niat. Tetapi dalam BB, niat diertikan sebagai;

NIAT + TINDAKAN = HASIL

Persamaan di atas bermaksud apa juga yang kita lakukan atas dunia ini semuanya bermula dengan niat. Sedar atau tidak sedar, faham atau tidak faham, semuanya bermula dengan niat. Niat menentukan corak tindakan kita. Mana mungkin tindakan kita berlawanan dengan niat kita! Fikirkan …

Sudahnya, dengan izin Tuhan, tindakan kita akan menghasilkan hasil yhang kita terima dalam hidup ini.

Seperkara lagi, berdasarkan persamaan di atas, dapat kita lihat dengan jelas bahawa kita mampu melihat niat kita di masa lepas dengan hanya melihat hasil yang kita terima sekarang. Siapa anda sekarang adalah sebenarnya niat anda di masa lalu!

Rumusannya, jika kita ingin hasil yang lebih baik di masa depan, perbetulkan niat kita!

Bila bercakap tentang niat, biasa kita dengar orang berkata, “Aku niat kerana Tuhan”. Apa yang anda faham tentang maksud ini. Sekali lagi, saya yakin, lain orang lain fahamnya. Soalnya adakah apa yang orang lain faham itu salah? Bagi BB semua jawaban itu betul kerana ianya melambangkan latarbelakang mereka sendiri.

Begitu juga BB, BB punya pandangannya tentang maksud niat kerana Tuhan ini. Bagi BB, ianya bermaksud;

Niat kerana Tuhan bermaksud kita berniat akan laksanakan segala aktiviti yang positif dengan terbaik tanda syukur kita kepada Tuhan yang telah dan akan memberi banyak nikmat yang tidak mampu kita balas.

Seperkara lagi, sebarang niat yang kita buat itu perlu dipastikan agar tindakan atau hasil kita itu nanti tidak melanggar perintah Tuhan dan tidak mengambil kepentingan orang lain. Jika ini kita perhatikan, dengan izin Tuhan, kita sentiasa dalam keredhaanNya.

Sekiranya, soal hubungan dengan Tuhan dan Manusia ini tidak diperhatikan, maka jadilah kita seperti golongan-golongan yang kita lihat dalam rajah di bawah.


Apa pun, jika kita benar-benar kita perhatikan dua perkara ini, maka mudahlah kita menjadi seorang yang berintegriti (cakap serupa bikin. bikin serupa cakap!) dan produktif atau berkat dalam hidup kita.

Saturday, November 21, 2015

Better.Brigter Setia kepada Anda


Perlaksanaan Program Better.Brighter anjuran Pusat Pembangunan Kepimpinan TNB (Leadership Development Center - LDC) telah masuk tahun ke tiga dalam menyediakan satu 'platform' untuk membantu para anggota kerja TNB melalui perubahan ke arah pencapaian Domestic Dominance, Regional Champion (DDRC).

Semenjak dimulakan, program ini telah dilaksanakan agar benar-benar sejajar dengan arah yang direncanakan oleh kepimpinan tertinggi TNB. Atas sebab itu, program ini sentiasa ditambahbaik dari masa ke semasa agar ianya tetap relevan.

Pendekatan utama program ini ialah menekankan soal mempengaruhi segala dimensi seorang manusia iaitu intelektual, emosional, spiritual dan fizikal. Diyakini, dengan pendekatan secara holistik ini, ianya bakal memudahkan untuk mempengaruhi anggota kerja TNB menerima perubahan dan melaksanakan perubahan.

Kata-kata dalam lagu berikut menggambarkan komitmen Program Better.Brighter kepada anggota kerja TNB. Renungkan ... 




Jom Better.Brighter Together!!!


Sunday, November 15, 2015

Program Better.Brighter – Empat Renungan - Renungan Pertama - Tiga Tanda Orang Bijak (Siri 3)


Better.Brighter menuntut perubahan dari semua anggota kerja bagi membantu TNB mencapai segala matlamat TNB yang telah ditetapkan. Untuk memudahkan anggota kerja TNB melalui satu perubahan, perkara asas yang perlu ada di kalangan anggota kerja TNB ialah satu mindset atau cara pandang yang bersesuaian.

Mindset ini sangat penting.

Mindset positif, Hasil positif.

Mindset negatif, Hasil negatif.

Satu perkara yang perlu kita fahami tentang mindset ini ialah bilamana kita melihat satu perkara itu, lain orang, lain fahamnya. Sudahnya apa yang difaham itu membentuk mindset seseorang itu.


Bagi mempengaruhi mindset ini agar ia mahu kepada perubahan, ianya perlu bermula dengan seseorang itu sedar tentang maksud hidup beliau dalam hidup ini. Maksud hidup ini bolehlah diterangkan berdasarkan rajah di bawah;



Berdasarkan rajah di atas, dapat dilihat bahawa hidup seorang manusia di atas dunia ini adalah umpama seorang pengembara. Memandangkan hidup beliau di atas mukabumi ini akan tamat satu masa nanti, maka semestinya hidup beliau di atas muka bumi perlu bermatlamatkan untuk mencari Keredhaan Tuhannya sebagai ‘passport’ untuk beliau hidup aman di alam-alam akan datang. (Sila faham erti matlamat ini berdasarkan kefahaman agama masing-masing).

Bertolak dari kesedaran di atas, seseorang yang jelas maksud hidupnya akan sentiasa ingin melakukan perubahan agar hidupnya tidak sia-sia. Secara asasnya, mereka yang tergolong dalam golongan ini mempunyai beberapa mindset yang disimpulkan dalam empat renungan di bawah; 



1- Tanda Orang Bijak
2 - Niat
3 - Hukum Memberi dan Menerima
4 - Perubahan

Mari sama-sama kita menghayati empat renungan ini. Moga-moga kita diberi kefahaman dan kekuatan untuk menjadikan empat renungan kita ini sebagai mindset kita.


Renungan Pertama: Tanda Orang Bijak

Bila di tanya tentang apakah tanda orang bijak itu, pasti lain orang lain jawabnya. Perbezaan jawaban ini terletak kepada pengalaman dan ilmu yang diperolehi masing-masing dalam hidupnya. Soalnya adakah sesiapa yang salah atau betul? Tidak! Kerana siapa kita untuk mempersoalkan jawaban masing-masing kerana itu adalah pengalaman dan ilmu yang diperolehi masing-masing dalam hidupnya!

Namun melalui program Better.Brighter ini, dibawa satu sudut pandang tentang apakah tanda-tanda orang bijak itu. Ada tiga tanda orang bijak iaitu;

1 - Bolehkah saya melayani diri sendiri?

Maksud tanda pertama ini ialah sekiranya kita gagal, mampukah kita ketawa dan pujuk diri sendiri sambil berkata ini semua pelajaran bagi kita. Sudahnya kita mampu bangun dan belajar dari kegagalan itu. Sebaliknya, jika kita berjaya mencapai satu kejayaan, mampukah kita untuk menangis sambil mengucapkan syukur kepada Tuhan?

2 - Bolehkah saya melayani orang lain?

Kita akan mampu melayani orang lain jika pada mulanya kita mampu layani diri sendiri! Fikirkan. Amalan yang dianjurkan oleh program Better.Brighter bagi mengamalkan tanda kedua orang bijak ini ialah dengan mengamalkan ‘Salam Semut’.

Ahli Sains yang mengkaji kelompok semut ini telah merumuskan bahawa amalan ‘salam’ yang dilakukan di kalangan semut ini adalah pencetus kerjasama yang hebat di kalangan kelompok semut. Salahkah kita belajar dari kelompok semut ini?

3 - Bolehkah saya melayani Idea Baru?

Selalunya kita memilih untuk melayani sebarang idea. Pilihan kita sangat kuat dipengauhi oleh siapa yang menyampaikan idea tersebut. Lagi tinggi status orang tersebut, lagi sudi kita melayani idea yang disampaikan. Fikirkan. Soalnya, perlukah begitu? Semestinya tidak!

Apa kata selepas ini, mari kita beri peluang kepada diri sendiri agar cuba memahami apa yang disampaikan oleh orang yang menyampaikan idea itu walaupun siapa juga beliau. Selepas kita memahaminya barulah kita membuat keputusan samada untuk menerima atau menolaknya.

Jangan Terima, Jangan Tolak tetapi Fikirkan samada idea ini mampu membawa saya mencapai apa yang dihajati.

Pilihan Di Tangan Saya! 

Wednesday, November 11, 2015

Program Better.Brighter - Apa itu Better.Brighter? (Siri 2)


Ianya merupakan satu slogan yang sedang digunapakai dalam TNB ketika ini. Slogan Better.Brighter ini merupakan janji TNB kepada pelanggan dan anggota kerjanya.


Sudahnya, apa makna Better.Brighter itu sendiri? Ianya ialah seperti apa yang tertulis dalam rajah di bawah;


Dari keterangan dalam rajah di atas, ianya ingin menjadikan kehidupan semua (pelanggan dan anggota kerja TNB) Better.Brighter dengan …

- memberi sinar kepada semua impian
 - memberi harapan baru untuk hari esok

… dengan membekalkan tenaga kepada setiap orang dan pada setiap hari.

Contoh kepada ‘memberi sinar kepada semua impian’ ialah dengan asbab membekalkan tenaga elektrik, ramai anak-anak yang sedang belajar dapat belajar dengan selesa bagi mencapai impian dalam pelajaran masing-masing.

Contoh kepada ‘memberi harapan baru untuk hari esok’ ialah dengan asbab membekalkan tenaga elektrik, ramai pesakit-pesakit yang sedang menjalani pembedahan di hospital mempunyai harapan untuk terus hidup.

Berdasarkan dua contoh di atas tentang impian dan harapan, saya yakin anda dapat memikirkan contoh-contoh lain. Sudahnya, bukankah tugas kita bersama TNB merupakan satu tugas yang sangat murni dan jika betul niatnya kerana Tuhan , kita bakal mendapat keredahaanNya.

Sebenarnya makna Better.Brighter ini sangat rapat dengan senikata lagu 'Sinar Menyinari' yang selalu diputarkan di serata TNB ini. Perhatikan apa maksud saya ini berdasarkan kepada rajah di bawah;


Berdasarkan kepada rajah di atas, bukankah setiap perenggan dalam lagu ‘Sinar Menyinari’ ini menerangkan secara tersurat mahupun secara tersirat makna kepada setiap ayat-ayat yang digariskan di dalam makna Better.Brighter itu?

Jadi diharapkan, selepas ini, bilamana kita menyanyikan lagu ‘Sinar Menyinari’ ini sebenarnya kita sedang mengulangkaji makna Better.Brighter itu sendiri. Moga-moga dengan kita sentiasa menyanyikan lagu ini, kita akan mendapat tenaga baru bagi merealisasi makna Better.Brighter ini.

Baru-baru ini, kita lihat perkataan Better.Brighter itu telah di tambah dengan perkataan Better.Brighter Together. Apa beza antara dua slogan ini?


Sebenarnya, slogan Better.Brighter dipakai di luar TNB iaitu semasa kita warga kerja TNB berhadapan dengan pelanggan TNB bagi mengingatkan kita warga kerja agar menyampaikan makna Better.Brighter kepada pelanggan TNB. Manakala slogan Better.Brighter Together dipakai di dalam TNB iaitu sesama anggota kerja TNB bagi mengingatkan sesama kita betapa pentingnya kita menuju kepada makna Better.Brighter itu bersama-sama.

Program Better.Brighter - Pengenalan (Siri 1)


Mulai artikel ini, saya akan menulis mengenai apa yang terkandung di dalam Program Better.Brighter (BB). Moga-moga sesiapa yang membaca artikel-artikel ini nanti mampu memahami maksud dan pendekatan Program BB ini, InsyaAllah.

Saya mulakan dengan mengapa program BB ini diwujudkan dengan menggunapakai kerangka SCIPAB (Situation + Complication + Impact + Position + Action + Benefit) …

Situation
Tenaga Nasional Berhad (TNB) sedang melaksanakan Transformasi 1TNB bagi memastikan TNB terus relevan di mata pelanggannya serta pihak yang berkepentingan. Untuk itu, TNB telah menetapkan sasaran seperti terkandung dalam Domestic Dominance Regional Champion (DDRC). Manakala kayu ukur bagi menentukan samada DDRC ini tercapai adalah seperti yang terkandung dalam 6 Key Results Area (6KRA).

Complication 
Kejayaan pencapaian matlamat ini banyak bergantung kepada kesudian para anggota kerja TNB untuk  menyokong dan mendokong hasrat ini. Walaubagaimanapun, sebahagian besar warga kerja TNB kelihatan tidak mampu melakukan semua ini disebabkan wujudnya masalah ‘mind set’ anggota kerja TNB yang mudah berpuas hati dengan apa yang mereka telah perolehi.

Impact 
Sekiranya keadaan ini berleluasa, sudah pasti segala perancangan TNB untuk mencapai segala hasrat yang ada dalam Transformasi 1TNB ini tidak akan  tercapai. Ini sudahnya membawa ketidakupayaan TNB bagi memenuhi keperluan pelanggan dan pihak berkepentingan lalu membuatkan TNB tidak relevan lagi di mata mereka seperti yang dinyatakan di atas.


Position 
Berdasarkan kepada keperluan ini, Pusat Pembangunan Kepimpinan TNB telah menwujudkan satu program perubahan ‘mindset’ bertajuk Better.Brighter. Program Better.Brighter akan menekankan soal-soal berikut;

- ‘Gambaran Besar’ mengenai perkara yang perlu diberi penekanan dalam TNB di waktu ini.

- Kaedah bagaimana untuk melaksana pencapaian ‘Gambaran Besar’ ini secara individu atau berpasukan.

Action
Di atas sebab ini, setiap Unit Bisnes di dalam TNB dijemput untuk memahami dan mengamalkan pendekatan yang di bawa oleh Program Better.Brighter ini.

Benefit
Diyakini bilamana semua peringkat anggota kerja TNB itu benar-benar memahami dan mengambil tindakan terhadap kedua-dua soal ini, ianya akan mempengaruhi ‘mindset’ mereka untuk lebih positif lalu memudahkan mereka menyokong dan mendokong Transformasi 1TNB ini.

Sunday, November 1, 2015

The Travellers And The Monk Story



One day a traveller was walking along a road on his journey from one village to another. As he walked he noticed a monk tending the ground in the fields beside the road. 

The monk said "Good day" to the traveller, and the traveller nodded to the monk. The traveller then turned to the monk and said "Excuse me, do you mind if I ask you a question?".

"Not at all," replied the monk.

"I am travelling from the village in the mountains to the village in the valley and I was wondering if you knew what it is like in the village in the valley?"

"Tell me," said the monk, "What was your experience of the village in the mountains?"

"Dreadful," replied the traveller, "to be honest I am glad to be away from there. I found the people most unwelcoming. When I first arrived I was greeted coldly. I was never made to feel part of the village no matter how hard I tried. The villagers keep very much to themselves, they don't take kindly to strangers. So tell me, what can I expect in the village in the valley?"

"I am sorry to tell you," said the monk, "but I think your experience will be much the same there".

The traveller hung his head despondently and walked on.

A while later another traveller was journeying down the same road and he also came upon the monk.

"I'm going to the village in the valley," said the second traveller, "Do you know what it is like?"

"I do," replied the monk "But first tell me - where have you come from?"

"I've come from the village in the mountains."

"And how was that?"

"It was a wonderful experience. I would have stayed if I could but I am committed to travelling on. I felt as though I was a member of the family in the village. The elders gave me much advice, the children laughed and joked with me and people were generally kind and generous. I am sad to have left there. It will always hold special memories for me. And what of the village in the valley?" he asked again.

"I think you will find it much the same" replied the monk, "Good day to you".

"Good day and thank you," the traveller replied, smiled, and journeyed on.

What is the lesson learned?

The Piano Story



A mother wished to encourage her small girl's interest in the piano and so took her a local concert featuring an excellent pianist. In the entrance foyer the mother met an old friend and the two stopped to talk.

The little girl was keen to see inside the hall and so wandered off, unnoticed by her mother. The girl's mother became concerned when she entered the hall and could see no sign of her daughter.

Staff was notified and an announcement was made asking the audience to look out for the little lost girl. With the concert due to start, the little girl had still not been found. In preparation for the pianist's entrance, the curtains drew aside, to reveal the little girl sitting at the great piano, focused in concentration, quietly picking out the notes of 'Twinkle Twinkle Little Star'.

The audience's amusement turned to curiosity when the pianist entered the stage, walked up to the little girl, and said "Keep playing."

The pianist sat down beside her, listened for a few seconds, and whispered some more words of encouragement. He then began quietly to play a bass accompaniment, and then a few bars later reached around the little girl to add more accompaniment.

At the end of the impromptu performance the audience applauded loudly as the pianist took the little girl back to her seat to be reunited with her mother. The experience was inspirational for everyone, not least the small girl.

It takes just a few moments to make somebody's day, to help someone with their own personal aims and dreams - especially someone who looks up to you for encouragement and support.

Get in the Frontline Yourself



Close to a battlefield over 200 years ago a rider passes a group of exhausted soldiers who were digging themselves into an important defensive position. 

Noticing their section leader was mounted as well, and shouting orders at the men to work faster, dig deeper and threatening to whip anyone that didn’t complete their work within the hour.

Asked by the stranger, “If this is so important why are you not helping?” The section leader advised that he is in charge, and the men must do as he says. 

The section leaders exact comments where, “You should help them yourself if you feel so strongly about it.”

Much to the surprise of the section leader the stranger dismounted, and worked in the trenches, side by side with the men until the job was finished. 

Once the work was done he congratulated the men, and approached the puzzled section leader.

“Next time your rank prevents you from supporting your men, you are to notify top command and I will provide a more permanent solution,” said the stranger.

This lesson is a fantastic one for supervisors and leaders that you are coaching to help them – help their own teams. The ultimate goal is to realize that you’re only a true leader if you’re willing to do the work of your team without complaint, when they need you most.

This is what makes you a truly motivational leader